Etter 156 kilometer over Finnmarksvidda var det ett sekund som skilte vinneren og hjemmefavoritten Odd Peder Wang-Norderud fra Sten-Are Harjo på andreplass.

– Det var spurt med krampe. Jeg kjørte helt på grensa i 8,5 time og lå gjennomsnittlig i pulssone 3 hele veien. Både jeg og Harjo satt med krampe fra 80 km og inn, forteller Skaidigeneralen.

Annonse

Wang Norderud og Harjo klokket inn på henholdsvis åtte timer, 36 minutter og to sekunder, og 8:36:03. De to hadde imidlertid en behagelig margin ned til Stein Joks på tredjeplass. Han var inne på 8:51.26.

– Seier var ikke forventet i det hele tatt, og det kjennes helt fantastisk. Etter femte, tredje og andreplass de siste årene så er det jo herlig med siste steget opp. Jeg hadde ingen plan, tenkte å ta det litt underveis. Jeg satt meg å kjørte mitt tempo fra 50km og inn. Så hang Harjo på hele veien, mens resten slapp etterhvert, sier Wang-Norderud.

– Det ble spurt etter åtte timer og 36 minutter. Det er spesielt å vinne med 1 sekund etter så lenge, så høydepunktet for rittet var nok avslutning. Men løypemessig er høydepunktet når man kommer opp på vidda. Da er jeg "hjemme", sier Wang-Norderud.

Topp 3 OF150
1. Odd Peder Wang-Norderud, Skaidi Xtreme, 8:36:02
2. Sten-Are Harjo, Kjekkas IF, 8:36:03
3. Stein Joks, Sirbma IL, 8:51:26

Offroad Finnmark 150 var første arrangement i Offroad Finnmark 2017. Det drøyt 15 mil lange rittet hadde start og mål i Alta, og ble i år arrangert for andre gang.

Nå fortsetter Offroad Finnmark med OF700 som starter på tirsdag og OF300 med start på torsdag kveld.