Etter 156 kilometer over Finnmarksvidda var det ett sekund som skilte vinneren og hjemmefavoritten Odd Peder Wang-Norderud fra Sten-Are Harjo på andreplass.

– Det var spurt med krampe. Jeg kjørte helt på grensa i 8,5 time og lå gjennomsnittlig i pulssone 3 hele veien. Både jeg og Harjo satt med krampe fra 80 km og inn, forteller Skaidigeneralen.

Les også: – Vi går for seier 

Wang Norderud og Harjo klokket inn på henholdsvis åtte timer, 36 minutter og to sekunder, og 8:36:03. De to hadde imidlertid en behagelig margin ned til Stein Joks på tredjeplass. Han var inne på 8:51.26.

– Seier var ikke forventet i det hele tatt, og det kjennes helt fantastisk. Etter femte, tredje og andreplass de siste årene så er det jo herlig med siste steget opp. Jeg hadde ingen plan, tenkte å ta det litt underveis. Jeg satt meg å kjørte mitt tempo fra 50km og inn. Så hang Harjo på hele veien, mens resten slapp etterhvert, sier Wang-Norderud.

– Det ble spurt etter åtte timer og 36 minutter. Det er spesielt å vinne med 1 sekund etter så lenge, så høydepunktet for rittet var nok avslutning. Men løypemessig er høydepunktet når man kommer opp på vidda. Da er jeg "hjemme", sier Wang-Norderud.

Topp 3 OF150
1. Odd Peder Wang-Norderud, Skaidi Xtreme, 8:36:02
2. Sten-Are Harjo, Kjekkas IF, 8:36:03
3. Stein Joks, Sirbma IL, 8:51:26

Fullstendige resultater 

Offroad Finnmark 150 var første arrangement i Offroad Finnmark 2017. Det drøyt 15 mil lange rittet hadde start og mål i Alta, og ble i år arrangert for andre gang.

Les også: Tøft over vidda for OF150-rytterne 

Nå fortsetter Offroad Finnmark med OF700 som starter på tirsdag og OF300 med start på torsdag kveld.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.