Årets utgave blir imidlertid noe helt annet enn debuten, da Rakel Birkeli stilte som en av tre ryttere i et mix-lag og vant distansen.

Les også: Hjemmefavoritter og dansker til topps i Offroad Finnmark 

Annonse

Saken fortsetter under

Kim Erik Holmgren - Rakel Birkeli - Bjørnar Aronsen - OF300 2016 - Niels Westphal 1400x933
Rakel Birkeli vant mixklassen i Offroad Finnmark 300 i fjor, sammen med Kim Erik Holmgren (til venstre) og Bjørnar Aronsen. Foto: Niels Westphal

Rakel Birkeli vant mixklassen i Offroad Finnmark 300 i fjor, sammen med Kim Erik Holmgren (til venstre) og Bjørnar Aronsen. Foto: Niels Westphal

Denne gangen stiller Birkeli et rent jentelag med Hildegunn Gjertrud Hovdenak, og Birkeli får langt mer ansvar for kartlesing, logistikk og utstyr. I tillegg er løypa ny hvert år. 

Samtidig har Birkeli vesentlig mer erfaring, større treningsgrunnlag både fysisk og teknisk, samt en langt bedre ide om hva som venter på de 30 milene over vidda. Og det har hun respekt for, spesielt med årets ekstremt kalde og våte forhold.

Les også: Dette er Team Terrengsykkel 

Hovdenak har ikke syklet Offroad Finnmark før, men er ikke noe ubeskrevet blad i maratonsammenheng. Hun leder årets Norgescup i maraton sammenlagt, vant cupen sammenlagt i 2015 da hun også ble norgesmester i maraton, tok sølv på NM maraton i år, og har flere seiere og pallplasser i internasjonale UCI-ritt på CV’en. Blant annet.

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak - Furusjøen Rundt Rittet 2017 - Bengt Ove Sannes 1400x933
Hildegunn Gjertrud Hovdenak blir makker med Team Terrengsykkels Rakel Birkeli i Offroad Finnmark 300. Foto: Bengt Ove Sannes

Hildegunn Gjertrud Hovdenak blir makker med Team Terrengsykkels Rakel Birkeli i Offroad Finnmark 300. Foto: Bengt Ove Sannes

– Hvilke ambisjoner har dere og hvordan legger dere opp rittet? 
– Vi har ikke lagt noen endelig rittplan ennå, men vi går for seier, sier Birkeli, som antyder at de bør komme i mål på under 24 timer.

– Hva vet du om årets løype?
– Jeg var ute og sjekket ut noen deler av den nye traséen i forrige uke, og det ble en solid 12-timers økt ut av det. Så det kan bli spennende dette her, sier Birkeli.

Les også: Offroad Finnmark-debutant: –Jeg har aldri syklet et terrengsykkelritt 

– Hva blir den største utfordringen for dere?
– Offroad Finnmark er utfordrende på mange måter, og det er flere faktorer som spiller inn. Du skal klare å sykle i et døgn, lese kart og henge med mentalt der, spise og drikke kontinuerlig, og prøve å unngå tekniske problemer som kan koste tid. Det er egentlig en seier bare å fullføre.

– Hva er du mest spent på?
– I  år har det vært skikkelig kaldt på våren og starten av sommeren, og mye snø på vidda. Det er fremdeles noen snøflekker og vått, men nå er det heldigvis meldt varmt og fint vær, så jeg håper det vil smelte og tørke opp før rittet. Hvis ikke kan forholdene bli noe liknende i fjor, altså veldig vått. Og jeg håper vi får fint vær under rittet, der var vi i alle fall heldige i fjor.

Offroad Finnmark 300 starter i Alta torsdag 3. august klokka 18.00, og de raskeste lagene er forventet i mål samme sted fra tidlig fredag ettermiddag.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.