Vinnerne i OF700 og OF300 kom mål med historisk kort mellomrom. Fjorårsvinner i OF300 Daniel Boberg Leirbakken og hans nye makker Jan Helge Helgesen i Team Subaru var i mål klokka 13:25. Bak dem fulgte sølv-laget i OF300, Team Skaidi Express med Lars Ragnar Manengen og Odd Peder Wang-Norderhaug klokka 14:33.

Neste lag i mål var Team CKL Denmark med Paw og Les Ager som vinnere av OF700 klokka 14:40. De vant med mange timers margin. 

Saken fortsetter under

Les og Paw Ager Masi OF700 2016 - Geir Stian Altmann Larsen
Les og Paw Ager vant OF700, her fra sjekkpunkt Masi. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Les og Paw Ager vant OF700, her fra sjekkpunkt Masi. Foto: Geir Stian Altmann Larsen 

Team Subaru passerte Jotka, som er siste sjekkpunkt før Alta, klokka 10:24 i formiddag. Deretter kom det danske vinnerlaget i OF700 klokka 10:39. Dermed var det duket for tidenes tetteste målgang i de to klassene.

Vinnerne OF300 har også skaffet seg et napp i ATV’en, som deles ut til beste mann og beste kvinner i Offroad Finnmark etter sesongen 2018. Både deltakelse i OF300 og OF700 kvalifiserer sammenlagt. Team Rakafant og Rakel med Bjørnar Aronsen, Kim Erik Holmgren og Rakel Birkeli vant mix-klassen i OF300. De kom i mål klokka 17:07.

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken fortsetter under

Kim Erik Holmgren - Rakel Birkeli - Bjørnar Aronsen - OF300 2016 - Niels Westphal 1400x933
Kim Erik Holmsen, Rakel Birkeli og Bjørnar Aronsen i Team Rakafant og Rakel var første mixlag til Alta i OF300. Foto: Niels Westphal

Kim Erik Holmsen, Rakel Birkeli og Bjørnar Aronsen i Team Rakafant og Rakel var første mixlag til Alta i OF300. Foto: Niels Westphal

Drama i OF700
Tittelforsvarerne i OF700, Geir Lien og Sten-Are Harjo, måtte bryte løpet bare tre timer etter at de startet på tirsdag. Da måtte ambulanse ut i løypa og hente Lien. Rittleder Jørund Greibrokk sa til Altaposten at dette skjedde med Lien også i forkant av NM for noen år siden, trolig fordi han hadde trent for lite og for lett inn mot konkurransen.

– Pulsen gikk til himmels og han fikk syretendenser i hele kroppen. Han hadde ikke annet valg enn å gi seg. Men etter gårsdagens testtur følte han seg veldig klar til å konkurrere igjen, og det gir vi dem selvsagt sjansen til. De har investert mye tid og penger for å komme hit, og da gjør vi alt vi kan for at de skal få best mulig utbytte av turen, sa rittleder Jørund Greibrokk til avisen. 

Dermed fikk heller ikke Team Diesel/Aurora Borealis sjansen til å forsvare tittelen i OF700, men duoen startet i går kveld med blanke ark og legesjekket kropp på OF300.

Også fjorårsvinnerne i OF700 mix måtte kaste inn håndkleet i lang løype. For Linda Treseng og Jørn Kandola var det imidlertid teknisk havari som gjorde at de måtte gi seg. Også de stilte torsdag til start i OF300.

Les også: Røk ut av OF700, satser på OF300 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.