Førsteårsjunioren som har herjet med feltet så langt denne sesongen, gjorde unna sine åtte runder i Svelvik på 1:35:42.6 og vant rittet med fire minutters margin til Eskil Evensen-Lie fra. Ole Hem fra sikret seg NM-bronsen med tida 1:40:11.1.

Alt klaffet da det gjaldt
– Jeg fikk til et veldig bra løp i dag. Jeg kjørte bra teknisk og trøkket var på plass, så da var det bare å gi gass og kjøre det jeg var god for, sier Fagerhaug, og legger til at løypa passer ham godt.

Annonse

Fagerhaug har kjørt mye i løypa og kjente den godt på forhånd. De siste par ukene inn mot NM har Fagerhaug brukt til å forberede seg også mentalt mot mesterskapsdagen. Han har hatt løypa i bakhodet på hver eneste hardøkt, han har visualisert løypa og tenkt igjennom ulike scenarier. Da startskuddet gikk, klaffet alt.

– Det er det største du kan vinne som rundbanesyklist i Norge. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Dette var ett av de store høydepunktene for sesongen, sammen med VM, sier Fagerhaug, som står over morgendagens sprint for å forberede seg til VM om to uker.

– Det skulle vært moro å kjøre sprinten i morgen, men jeg må prøve å samle litt mer krefter. Nå begynner vi å kjøre en del viktige økter utover uka, sier Fagerhaug.  

Les også: Rett inn blant de store i EM 

Topp 3 menn elite
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK, 1:35:42.6
2. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb, 1:39:42.7
3. Ole Hem, Romeriksåsen SK, 1:40:11.1

Slik gikk det i dameklassene: Sveum og Siggerud vant NM rundbane  

Også i juniorklassen ble det overlegen seier. Tobias Halland Johannessen fra Soon CK slo klubbkompisen Martin Siggerud med over to minutter. Johannessen klokket inn på 1:00:48.6, mens Siggerud var inne på 1:03:02.1.

Fulltreff med formtoppen
Også i juniorklassen ble det overlegen seier. Tobias Halland Johannessen fra Soon CK slo klubbkompisen Martin Siggerud med over to minutter. Johannessen klokket inn på 1:00:48.6, mens Siggerud var inne på 1:03:02.1.

– Jeg merket allerede på morgenen i dag at jeg hadde kanonbein. Det er sjeldne man har en så bra dag, og da er det sinnssykt gøy at det skjer på NM. De første tre rundene kunne jeg ligge og pushe i sone 5, og det er ikke ofte man kan det så lenge, sier Johannessen.

Da han kjente at beina var i slag, ble strategien å kjøre ut hardt for å se om han kunne få en luke tidlig i løpet.

– Jeg traff bra med planen. Første runde gikk helt perfekt og min førsterunde var 25 sekunder raskere enn Petter Fagerhaug, som vant seniorklassen. Jeg hadde jeg en bra luke etter det, og har man en bra luke kan man også kjøre mer taktisk, slik at man sparer seg litt der det er mulig. Men jeg fikk det tyngre på de to siste rundene, så jeg er glad det ikke var flere enn fem. Da hadde det kanskje sprukket, sier Johannessen, som også gir sykkelen en del av æren for NM-gullet.

 – Jeg fikk den nye Cannondale fulldemperen på onsdag, og den passet perfekt for løypa her. Det er en helt utrolig rå sykkel og jeg fikk skikkelig bra flyt, forteller førsteårsjunioren.

Våget ikke drømme om gull
At Johannessen skulle ta gull på sitt første NM-forsøk er over forventning.

– I starten av sesongen hadde jeg aldri trodd jeg skulle slå Martin (Siggerud) i NM, sier han, og forteller at NM-målet var pallen.

Men slik sesongen utviklet seg, begynte Johannessen etter hvert å drømme om mer.

– Jeg har kjørt meg bra i form på de rittene som har vært, og de siste ukene har jeg trodd at seier kunne være innen rekkevidde, sier han. Nå er det sprinten i morgen som er neste.

– Det blir nok veldig hardt med alle seniorene. Men det blir spennende og jeg er klar for å gi alt igjen, sier 17-åringen fra Soon CK.

Les også: Manglet et tidels sekund 

Topp 3 junior elite
1. Tobias Halland Johannessen, Soon CK, 1:00:48.6
2. Martin Siggerud, Soon CK, 1:03:02.1
3. Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK, 1:03:45.6

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.