Emil Linde klokket inn på 5:17:6, mens Petter Fagerhaug fra Lillehammer CK/NTG Lillehammer gjorde unna sin runde på 5:17.7.

– Det var en veldig kul løype med mye fart og passe teknisk, sier Fagerhaug, og spøker med at han burde ha brukt vibrasjonsplattformen før rittet i dag også.

Annonse

Det gjorde susen da han testet det for første gang i ritt sist helg.

– Jeg droppa vibrasjonsplattformen i dag. Hadde jeg kjørt en runde på den før rittet hadde det gått fortere, ler han, og legger til at han egentlig er godt fornøyd med dagen.

Les også: Vibrerer seg rittklare 

– Jeg trodde ikke jeg hadde dagen i dag. Beina sto litt ut etter bånn gass i første bakken, men jeg kom meg veldig utover i løpet, så jeg er veldig fornøyd, sier Fagerhaug.

Nå gleder han seg til morgendagens rundbaneritt.

– Jeg har kjørt noen runder i den løypa. Det er en veldig jobbeløype med mye teknisk og en del seige bakker, så den løypa skiller, sier Fagerhaug.

Topp 3 menn elite
1. Emil Linde, Sverige. 5:17.6
2. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK/ NTG Lillehammer, 5:17.7
3. Torjus Bern Hansen , SK Rye, 5:21:0

Klar seier i dameklassen
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk vant tempoen på 6:15.8, og hadde 12.5 sekunder ned til Elisabeth Sveum på andreplass, mens Linn Gustafzzon fra Sverige tok tredjeplassen i kvinner senior, selv om hun var nummer fem totalt.

– Det fungerte ganske bra, det var kort og brutalt, og man kunne ikke spare på kreftene. Jeg hadde en forholdsvis dårlig start hvor jeg klikket ut av pedalen, men det gikk heldigvis bedre mot slutten og jeg syns jeg fikk bedre flyt. Seks minutter er egentlig bare en litt lang sprint-prolog, så det var skikkelig blodsmak! Løypa var morsom, og jeg gleder meg til i morgen med en litt lengre løype, sier Jacobsen.

For henne er helgas Norgescup-runder bare oppvarming til sesongens høydepunkt: VM i Nove Meste i slutten av juni.

– Hovedmålet i år er jo VM, så jeg håper jo at toppformen fortsatt er tre uker unna, men jeg har fått trent godt den siste måneden, sier hun.

Les også: Bare outsider til OL i Rio 2016 

Topp 3 kvinner elite
1. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk, 6:15.8
2. Elisabeth Sveum, SK Rue, 6:28.3
3. Linn Gustafzzon, Sverige, 6:48.7

Juniorfesten
Junioren Martin Siggerud fra Soon CK hadde dagens tredje raskeste tid, bare tre sekunder bak Fagerhaug, og var en av to juniorer blant de topp fem totalt. Klubbkompisen Tobias Halland Johannessen ble nummer fem totalt og var inne på 5:24.4.

– Jeg er veldig spent på morgendagen. Tobias og jeg har vært veldig jevne i år, og er nok det også i morgen. Det er artig å få kjøre samme løype og distanse som seniorene og vise at nivået på juniorene ikke er så halvgærent, sier Siggerud. 

Også blant jentene var det to juniorer blant de fem beste. Førsteårsjunioren Thea Siggerud fra Soon CK ble nummer tre totalt med tida 6:39.6 og den svenske junioren Ida Janssen ble nummer fire på 6:41.6. 

– Tempoen i dag passet perfekt for å få litt fart i kroppen før morgendagens ritt. Jeg vil si løypa i morgen passer meg bra, så jeg skal i hvert fall ikke holde tilbake på noe. I morgen blir det ekstra spennende med den Svenske Ida Johanson til start. Gleder meg masse til å fighte til siste slutt, sier Siggerud. 

Topp 3 menn junior
1. Martin Siggerud, Soon CK, 5:20.7
2. Tobias Johannessen, Soon CK, 5:24.4
3. Andreas Finni Magnussen, CK Nittedal, 5:42.2

Topp 3 kvinner junior
1. Thea Siggerud, Soon CK, 6:39.6
2. Ida Jansson, Sverige, 6:41.6
3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK, 6:49.8

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.