Elisabeth Sveum slo Ingrid Sofie Bøe Jacobsen med nesten to og et halvt minutt, mens Thea Siggerud vant juniorklassen med nesten åtte minutters margin i rundbane-NM i Svelvik.

– Jeg kjørte med Ingrid de første tre rundene, men så rykket jeg på fjerde runde for å se om hun var med. Jeg kjente meg bra så da var det egentlig bare å kjøre, sier Sveum, som nå kjører i mesterskapstrøya for første gang siden 2008.

Annonse

– EM og NM var de store målene i år, og det har funket på begge, sier Sveum.

For henne har opplegget i Ryes nye elitesatsing på terreng med Ove Sollie som trener gjort at hun har greid å heve seg betraktelig sammenliknet med de siste sesongene der hun har trent alene.

– Det er mange små ting som sammen utgjør en stor forskjell. Det er ikke bare det å trene og spise. Det handler om å trives, og det å få være i Rye, være flere jenter og ha et miljø der vi gjør hverandre gode, det har mye å si, sier Sveum.

Om NM-gullet gir VM-billett, vet hun imidlertid ikke.

– VM-uttaket gjøres i morgen, men jeg har ikke fått noen signaler den ene eller den andre veien. Jeg tar det som en bonus om jeg blir tatt ut, og hvis ikke er det greit også. Jeg har gjort mitt beste, sier Sveum. 

Petter Fagerhaug og Tobias Johannesen vant herreklassene.
Les mer: Utklassing i rundbane-NM 

Topp 3 kvinner elite
1. Elisabeth Sveum, SK Rye, 1:27:24.7
2. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk, 1:29:50.8
3. Marit Sveen, SK Rye, 1:33:37.4

Siggerud dominerte juniorene
Førsteårsjunioren Thea Siggerud fra Soon CK var i mål 7 minutter og 57.6 sekunder foran Sigrid Andreas Fløgstad på andreplass, og spøker med at havregrøten i morges gjorde susen.

– Jeg følte meg veldig bra i dag. Jeg hadde lagt en slagplan som gikk ut på at jeg rett og slett skulle ta starten og bare kjøre på for å ta inn eliten, sier Siggerud, og sikter til seniordamene som startet ett minutt foran juniorene.

– Målet mitt var å matche meg med eliten. Ikke bare følte jeg meg bra, men det viste seg at jeg lå veldig jevnt med rundetidene deres hele veien. Jeg fikk en god luke helt fra start, og den luka ble større og større. Hvis jeg skal plukke ut to ting jeg er fornøyd fra løpet, er det flyten i syklingen og disponeringen som gjorde at jeg kunne tråkke det lille ekstra giret, sier hun.

Topp 3 kvinner junior
1. Thea Siggerud, Soon CK, 58:06.2
2. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK/NTG Lillehammer, 1:06:03.8
3. Kaja Gabrielsen, Asker CK, 1:07;10.6

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.