Neste års Norgesmesterskap i rundbane arrangeres på Birkebeineren ski- og skiskytterstadion i Lillehammer helga 16. til 19. juni 2022. 

Blant utøverne er rundbaneløypene på Lillehammer kjent som noen av de beste og mest krevende i Norge

I år var Lillehammer vertskap for Norgescupåpningen i rundbane. Den ble arrangert på Birkebeineren stadion i form av et rundbaneritt og et kortbaneritt helga 4. til 5. juni, etter at de første fem rundene i Norgescupen i år måtte utsettes på grunn av smitteverntiltak i forbindelse med koronapandemien. 

Slik blir NM 2022
Løypene som ble brukt under årets Norgescup er i hovedsak de samme traséene som skal brukes under NM og UM neste år. Alle har start og mål på Birkebeineren ski- og skiskytterstadion på Lillehammer. 

I NM for menn og kvinner junior og senior samt i ungdomslekene for aldersbestemte klasser fra 13 til 16 år blir det kjørt rundbane (XCO), kortbane (XCC) og sprint (XCE). 

I tillegg kjøres det rundbane- og kortbane-NM for master, og ungdomsleker for ryttere under 13 år i rundbane, kortbane og tempo. Disse kjøres parallelt med NM og UM på Lillehammer, altså helga 16. til 19. juni, 2022.    

Erfaren arrangør
Lillehammer CK har omfattende erfaring med å arrangere mesterskap. I løpet av de siste åra har klubben arrangert både nasjonale og internasjonale ritt, inkludert Masters-VM i 2014 og rundbane-NM både i 2013 og 2018. I 2019 arrangerte Lillehammer CK det første uoffisielle NM i kortbane.