/ NM

Helene Marie Fossesholm ble norgesmester i rundbane

Multitalentet Helene Marie Fossesholm slo regjerende norgesmester Elisabeth Sveum med over et halvt minutt, mens Oda LaForce vant juniorklassen. Alt av resultater.

Sist oppdatert 26. juni 2021 kl 19.10
Fossesholm vant rundbane-NM 2021
NM-GULL: Helene Marie Fossesholm vant rundbane-NM 2021 med drøyt 20 sekunders margin. Foto: Skjermdump

Helene Marie Fossesholm tok NM-gullet i kvinner elite i sitt første terrengsykkelritt for sesongen. 20-åringen fra Fiskum IL er også på elitelandslaget i langrenn, og selv om hun fortsatt satser på begge idretter prioriterer hun langrenn der de to kolliderer.

Oda LaForce fra IF Frøy forsvarte NM-trøya i juniorklassen med knusende margin. Hun vant med over sju og et halvt minutt til Vilma Halstenstad Stovner på andreplass.

Årets rundbane-NM arrangeres av Brumunddal SK. I morgen er det klart for NM kortbane. Her er alt om mesterskapet og løypene på Veldre Sag.

NM rundbane 2021 kvinner
NM-PALLEN: Årets norgesmester Helene Marie Fossesholm (til venstre) sammen med bronsevinner Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (midten) og sølv-medaljør Elisabeth Sveum etter rundbane-NM på Veldre Sag lørdag kveld. Foto: Jon Erland Fløgstad

Soleklar forhåndsfavoritt
Det var store forventninger knyttet til Helene Marie Fossesholm. Sist hun syklet NM vant hun med knusende margin. Men det var i juniorklassen, og det er to år siden. Likevel så Fossesholm seg som en favoritt til NM-gullet.

Det var riktignok ikke gitt at Fossesholm skulle vinne. Fossesholm hentet inn regjerende norgesmester i rundbane Elisabeth Sveum på andre runde. De to lå jevnt i flere runder, og Fossesholm tok ikke over ledelsen igjen før mot slutten av rittet.

Men ut på den siste av de fem rundene ledet Fossesholm med 27 sekunder til Sveum, og seieren var i realiteten aldri truet etter det.

Fossesholm krysset til slutt målstreken 21.5 sekunder foran Sveum. Hun sikret seg dermed også årets kongepokal.

– Jeg kjørte kontrollert i dag. Da unngikk jeg også stor risiko for tekniske problemer, sier Fossesholm til Terrengsykkel etter NM-gullet, hennes første i seniorklassen.

Sveum er ikke misfornøyd med NM-sølvet.

– Det var et skikkelig kult ritt. Jeg burde satt høyere fart på runde fire. Da rykket hun og fikk 20 sekunder, men jeg svarte jo, så vi var ikke så ulike i dag, sier Sveum.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok bronsemedaljen.

Oda LaForce vant NM rundbane 2021
NM-GULL: Oda LaForce forsvarte NM-trøya i rundbane med soleklart seier i årets mesterskap på Veldre Sag. Foto: Jon Erland Fløgstad