/ NM

Må bruke snøfreser i løypa

Det er bare dager igjen til NM i rundbane - nå tar arrangøren i bruk snøfreser for å gjøre klar løypene i Nilsbyen Terrengsykkelpark.

Sist oppdatert: 15. mai 2023 kl 12.34
Lesetid: 2 minutter

NM Rundbane går i år i Nilsbyen Terrengsykkelpark. Arrangør er sykkelklubben TVK, og nå jobber klubben med forberedelsene - med å fjerne snø.

– Selve sykkelløypene er klare, og stort sett tørre og fine. Men vi bruker partier av skitraseene for å komme mellom sykkelløypene, og der er det et par steder bortimot en halvmeter med snø og is.

Det forteller daglig leder i TVK, Ola Resell.

– Vi har brukt en gravemaskin, samt dugnad med snøfresere og spader. I tillegg er det en i klubben som har en gammel Massey Ferguson hjemme, og han tok noen runder og harva opp isen med kjetting på hjulene. 20 personer har bidratt på minst to dugnader.

Det er ikke bare i Nilsbyen at syklister har prøvd å sette fart på snøsmeltingen. Også i flere av de store sykkelanleggene har snømengdene skapt utfordringer, og nylig ble det klart at NM maraton må utsettes på grunn av snø.

Årets norgesmesterskap i rundbane arrangeres 27.-28. mai - påmeldingsfristen er 18. mai.

Resell sier at tilbakemeldingene etter norgescupen i fjor motiverer til å lage nytt sykkelritt i Nilsbyen.

– En av tilbakemeldingene vi fikk var at «til og med han som kom inn på sisteplass kom inn med et smil om munnen». Men vi har også gjort noen tiltak, som å lage en annen organisering av starten, med egen startsløyfe.

Publisert 15. mai 2023 kl 12.34
Sist oppdatert 15. mai 2023 kl 12.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen