Stor økning i interessen for Grenserittet

En uke etter at påmeldingen åpnet er det fire ganger flere påmeldt enn på samme tid i fjor.

Sist oppdatert: 13. februar 2018 kl 07.00
Fredrik Haraldseth, som ble snytt for seieren på målstreken , leder tetgruppa under Grenserittet 2017. Foto: Swix Hard Rocx
Fredrik Haraldseth, som ble snytt for seieren på målstreken , leder tetgruppa under Grenserittet 2017. Foto: Swix Hard Rocx
Lesetid: 2 minutter

Rittet, som i år feirer 20-årsjubileum med rittene som arrangeres 3. og 4. august, opplever en oppsving i interessen etter flere år med synkende påmelding.

Det er den tradisjonelle 80-kilometeren fra Strømstad til Halden som har flest påmeldte, med 1059 deltakere, derav 119 kvinner.

– Dette er en veldig bra start. En uke etter at påmelding åpnet i fjor var det rundt 200 påmeldte til rittet, sier Caroline Koren, som er informasjonsansvarlig i Grenserittet.

Som tidligere år er de fleste påmeldte så langt i aldersklassene 45-55 år.

Slik gikk Grenserittet 2017:
Hattrick til Stenerhag
Wengelins fjerde strake  

Økning for etapperittet
Grenserittet Etappe, som ble lansert i fjor, har nå rundt 10 påmeldte. Det er også en  økning sammenliknet med samme tid i fjor ikke var noen påmeldte. – På samme tid i fjor var det ingen deltakere påmeldt til Grenserittet Etappe, så jeg tror at Grenserittet Etappe vil få flere deltakere, og vi håper det vil bli fulltegnet med 150 deltakere i år, sier Koren, og legger til at det også her er ryttere i klassen 40-49 som har meldt seg på.

Årets utgave av etapperittet er imidlertid redusert fra tre til to dager.

Les også: Grenserittet etappe reduserer fra tre til to etapper 

Les også: Grenserittet etappe henger i en tynn tråd

Nytt tilbud
Videre er det 32 påmeldt til det nye familierittet i Grenserittet, og Koren tror dette tilbudet fyller et behov.

– Grenserittet Familie er en ny sykkelklasse der barn fra ni år sammen med minimum én voksen kan sykle fra Prestebakke til målgang på festningen, altså samme distanse som Grenserittet MIDT og Grenserittet UNG, sier Koren.

Hun tror distansen på drøyt 36 kilometer er innen rekkevidde for mange, både voksne og barn, og kan være en fin introduksjon til terrengsykkelritt.

– Dette er en veldig fin familieaktivitet, og påmeldingen hittil viser at mange ønsker å gjennomføre dette. Til kun 250 kroner per person tror vi at dette kan være starten på noe stort, sier Koren, og legger til at det ikke er et krav at de påmeldte må være i slekt.

Elsykkelrittet som ble lansert i 2015 videreføres også, og der er det etter en uke en deltaker påmeldt. Dette rittet går i samme trasé som Grenserittet MIDT/UNG og Familie. 

Les også: Spurtoppgjør i helterittet

Les også: Alt om ritt

Publisert 13. februar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 13. februar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen