Grenserittet Etappe henger i en tynn tråd

Arrangøren trenger minst 30 deltakere innen lørdag kveld for å kunne gjennomføre rittet.

Sist oppdatert 28. juni 2018 kl 16.32
Marius Bekkevold er løypelegger i årets utgave av Grenserittet Etappe. Foto: Kristoffer Kippernes
Marius Bekkevold er løypelegger i årets utgave av Grenserittet Etappe. Foto: Kristoffer Kippernes

Søndag 1. juli må rittleder Caroline Koren i Grenserittet ta beslutningen om det to dager lange etapperittet må avlyses. Hun håper hun slipper å avlyse, men for å arrangere rittet trenger hun minst 50 deltakere. To dager før mangler hun 32 deltakere. 

– Det er akkurat nå 18 påmeldte til Grenserittet Etappe, men det må være min 50 deltakere innen lørdag 30. juni klokka 24.00. Det betyr at vi trenger 32 til, sier Koren. 

Nå håper Koren at alle de som har sagt de er interesserte men fortsatt sitter på gjerdet vil melde seg på slik at rittet kan gjennomføres. I fjor var det 44 påmeldte til rittet, som da gikk over tre dager.

– De som var med i fjor, synes konseptet var attraktivt og at stiene var magiske. Vi vet at stisykling er i vinden og at stadig flere ønsker å sykle på sti, så vi sliter med å skjønne hvorfor påmeldingen svikter, sier Koren, og legger til at det ordinære Grenserittet hat flere påmeldte nå enn på samme tid i fjor.

Les også: Grenserittet foran skjema 

Roses av verdenscuplederen
Hjemmefavoritten Ingrid Bøe Jacobsen, som for tida leder sprintverdenscupen i terrengsykling,  valgte å sykle Grenserittet Etappe framfor det ordinære Grenserittet i fjor. Det gjorde hun nettopp fordi hun synes stisykling er så artig og fordi konseptet i Grenserittet Etappe legger opp til mer tur- og opplevelsesfokus en tidsjag og plassering. 

 – Jeg hadde hatt lyst til å gjøre dette lenge, og det var moro at de prøver noe litt annet. Jeg er mye mer glad i teknisk terreng enn det vanlige Grenserittet, og dessuten har jeg syklet det nok ganger allerede. Dette er mer avslappet i forhold til vanlig rittsykling, sa Bøe Jacobsen om Grenserittet Etappe i fjor.

Saken fortsetter under

Grenserottet etappe 1 Foto Arrangøren 1000x
Grenserittet Etappe består av over 50 prosent flytsti. Foto: Grenserittet

Grenserittet Etappe består av over 50 prosent flytsti. Foto: Grenserittet

GPS-spor og handicapstart
Noen syklister vegrer seg for å sykle på GPS-spor i stedet for i merket løype, men Bøe Jacobsen synes ikke mangel på merkebånd var noe problem på fjorårets utgave. 

– Det å kjøre på GPS går greit, men man får ikke syklet like fort, så da blir det mer turpreg over rittet. Noe av målet er å finne fram, ikke bare å komme i mål men å finne mål, sa Bøe Jacobsen, som syklet et liknende rittformat i Sverige høsten 2016.

Ifølge Koren var det få problemer med GPS-spor på fjorårets utgave. 

– Noen er skeptiske til å kjøre på GPS-spor, men tilbakemeldingene etter rittet i fjor var at selv førstegangsdeltakere syns det gikk greit å laste ned og følge sporet. Det er et system som er ganske utbredt i rittsammenheng nedover i Europa, blant annet i Trans Portugal som vi har hatt mye kontakt med. De bruker også handicapsystemet med en klasse uavhengig av alder og kjønn, sier Koren. 

Les også: Grenserittet kjøres etter handikap

To dager i stedet for tre
I år er rittet, som kjøres nesten utelukkende på sti, redusert til to dager etter tilbakemeldinger fra deltakerne. Fjorårets sisteetappe, som var selve Grenserittet, utgår. Det er blant annet fordi Grenserittet Etappe skal være et rent terrengritt, uten lange gruspartier. 

Les også: Grenserittet etappe reduserer fra tre til to etapper 

– Vi hadde en spørreundersøkelse blant de som deltok i fjor. Flere antydet at tre dager fra torsdag til lørdag gjorde det krevende å få rittet til å passe inn i kalenderen. Derfor kuttet vi torsdagens etappe i årets utgave. Men for å kunne gjennomføre todagersrittet, må vi som sagt ha minst 50 deltakere, sier Koren. 

GRENSERITTET ETAPPE

  • To dagers etapperitt fredag 3 og lørdag 4 august

  • Over 50 prosent flytstier 

  • Det er to dager med en etappe per dag

  • Hver etappe er cirka 60 km

  • En klasse uansett alder og kjønn

  • Starttid tildeles etter handicapsystem

  • Deltakerne sykler etter GPS spor med noe støttemerking

  • Vinnertid per etappe: ca. 3,5 time

  • Etappene sykles solo

  • Åpnet for ryttere fra det året de fyller 17 år

  • Fint mulig å sykle med halvdemper (hardtail)

Grenserittet Etappe - foto Arrangøren 1400x933
Foto: Grenserittet

Foto: Grenserittet

Publisert 28. juni 2018 kl 16.32
Sist oppdatert 28. juni 2018 kl 16.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen