Grenserittet flyttes til 15. august

Etter over 20 år med Grenserittet fast første lørdag i august, blir grusklassikeren arrangert to uker senere i 2020.

Sist oppdatert: 26. november 2019 kl 14.05
Grenserittet flytter rittdatoen etter over 20 år. Foto: Grenserittet
Grenserittet flytter rittdatoen etter over 20 år. Foto: Grenserittet
Lesetid: 3 minutter

– Det er en sammensatt situasjon som gjør at vi nå har besluttet å arrangere rittet to uker senere neste år, men vi føler oss sikre på at gevinsten for Grenserittet på sikt vil være stor, sier Caroline Koren, som er daglig leder i Grenserittet. 

I 2020 blir Grenserittet derfor arrangert 15. august. 

Les også: Grenserittet vurderer å åpne for bukkestyre 

Krasjer med ferien 
Koren trekker fram at å arrangere ritt siste helga i ferien har vært en utfordring, særlig det å få tak i nok funksjonærer. Videre er det også en del deltakere, sponsorer og samarbeidspartnere som har gitt uttrykk for at den tradisjonelle datoen ikke er optimal. 

– Vi har blant annet sett at det blir vanskeligere og vanskeligere til å få funksjonærer til å stille opp midt i ferietida. Det samme gjelder for sponsorer og samarbeidspartnere. Ved å skyve datoen ut av feriemodus-perioden, tror vi at det blir lettere å øke oppslutningen om rittet, sier Koren. 

Slik gikk Grenserittet i år:
Sveum vant Grenserittet  
Mehl vant Grenserittet   

Samme dag som Cykelvasan
Flyttingen av Grenserittet gjør imidlertid at rittet nå sammenfaller med Cykelvasan i Sverige, men Koren tror ikke det vil ha store konsekvenser for Grenserittet. 

– Vi har tatt Cykelvasan med i betraktningen, og regnet på at vi kanskje mister mellom 100 og 150 ryttere på grunn av det. Men utfra spørreundersøkelsen vi hadde i høst, ser vi at det bare er en liten del av våre deltakere som sykler både Grenserittet og Cykelvasan. Vi tror derimot at flyttingen vil gjøre at vi får flere nye deltakere, som nå får det enklere med hensyn til ferieavvikling, sier Koren. 

Ny sykkelfestival
I tillegg innebærer flyttingen av Grenserittet at to store rittarrangementer nå faller på samme helg i Halden. Grenserittet og det fire dager lange landeveisrittet Ladies Tour of Norway, som inngår i UCIs Women’s World Tour, blir arrangert som egne selvstendige ritt også i 2020, men arrangørene går nå sammen for å bygge en felles festival rundt de to rittene fra 14 til 16 august.

– Vi har fått til et samarbeid med både Ladies Tour of Norway og Halden kommune som gjør at vi kan knytte sammen våre arenaer på festningen og Halden Torg slik at det blir en flott opplevelse for alle våre deltakere, publikummere og samarbeidspartnere, sier Koren, som tror de to rittene vil utfylle hverandre bra. 

– Etter at siste deltaker i Grenserittet har kommet i mål, vil verdens beste kvinnelige syklister dundre inn i gatene i Halden og avslutte med lokale runder og målgang på toppen av Fredriksten Festning. 

Publisert 26. november 2019 kl 14.05
Sist oppdatert 26. november 2019 kl 14.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen