Ny daglig leder i Grenserittet

Slik skal Vegard Halvorsen snu trenden med sviktende deltakelse i Grenserittet.

Sist oppdatert: 19. januar 2020 kl 19.00
Vegard Halvorsen er ansatt som ny daglig leder i Grenserittet fra 1.mai i år. Foto: Halden SK
Vegard Halvorsen er ansatt som ny daglig leder i Grenserittet fra 1.mai i år. Foto: Halden SK
Lesetid: 2 minutter

Vegard Halvorsen (32) blir ny daglig leder i Grenserittet, det 80 kilometer lange terrengsykkelrittet fra Strömstad til Halden. 

Halvorsen kommer til Grenserittet fra jobben som daglig leder i G-Sport i Torvbyen i Fredrikstad, sykler både terreng og landevei på hobbybasis, og er selv fra Halden. 

– Jeg brenner for Grenserittet, ikke bare for syklingen men også for det arrangement står for. Den største utfordringen blir å snu deltakerantallet fra fallende slik det har vært de siste åra, tilbake i positiv retning. Vi må bygge opp merkevaren igjen, få mer engasjement rundt Grenserittet, og skape det lille ekstra som gjør at folk vil være med på Grenserittet. Jeg gleder meg til å ta tak i oppgavene, sier Halvorsen, som tiltrer jobben 1.mai. 

I toppåret 2012 var det over 7700 deltakere i Grenserittet. I 2019 var det cirka 2500 deltakere. Halvorsen tror det er flere grunner til at oppslutningen om rittet har vært dalende de siste åra, men at generelle trender i mosjonsidretten er en av årsakene. 

– At det har vært litt fallende interesse for sykkelritt er kanskje fordi mosjonsidrett går i bølger. Noen ganger er løping mest populært, andre ganger er det sykling, sier han. 

Vil vinne bedriftsmarkedet
Å henvende seg til bedrifter og organisasjoner er ett av tiltakene Halvorsen vil iverksette for å få opp engasjementet rundt rittet.  

– Jeg tror det er et stort potensial i å jobbe mot bedriftsmarkedet, og at det det er mange bedrifter som kan tenke seg å samle troppene rundt et ritt på Østlandet. Så det å jobbe med bedrifter for å skape entusiasme rundt det å delta i Grenserittet som et felles arrangement på arbeidsplassen, er noe jeg har stor tro på, sier Halvorsen. 

Lurt å flytte rittet
Fra og med i år er Grenserittet flyttet til 15. august, to uker senere enn de første 20 åra. Det er en endring Halvorsen har tro på. 

– Tilbakemeldingene viser at det er mange som liker Grenserittet, og som skryter av både løypa og arrangementet. Men for mannen i gata er det ofte litt vanskelig at rittet har vært arrangert så tidlig i august, når folk gjerne fortsatt er på ferie. Så jeg tror det er veldig lurt å flytte rittet noen dager senere, sier han. 

Andre grep Grenserittet har tatt, er å åpne for deltakere med bukkestyre i 2020

Avtroppende daglig leder Caroline Koren vil fungere sammen med Halvorsen til etter Grenserittet 2020. 

Publisert 19. januar 2020 kl 19.00
Sist oppdatert 19. januar 2020 kl 19.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen