Grenserittet avlyses igjen, tilbyr utvidet light-versjon

Det klassiske terrengsykkelrittet fra Strömstad til Halden avlyses på grunn av koronarestriksjoner for andre år på rad. Rittet skulle vært arrangert 21. august.

Sist oppdatert 31. mai 2021 kl 11.38
Grenserittet fra Strömstad til Halden skulle vært arrangert 21. august, men er avlyst på grunn av koronarestriksjoner for andre år på rad
AVLYST IGJEN: Grenserittet fra Strömstad til Halden skulle vært arrangert 21. august, men er avlyst på grunn av koronarestriksjoner for andre år på rad. Foto: Grenserittet

Hovedårsaken til at arrangøren velger å avlyse Grenserittet også i år, er at regjeringens gjenåpningsplan ikke setter noen dato for når grensen mellom Norge og Sverige kan åpnes for normal ferdsel. 

Gjenåpningsplanen som ble presentert 20. mai inneholder heller ingen detaljer om hvilke restriksjoner som vil gjelde for de som er vaksinerte eller har COVID-19-pass. Grenserittet har sett på retningslinjene rundt grensepassering og åpning av grensen både hos norske og svenske myndigheter. 

– Vi har sett på informasjonen som ligger hos Folkhälsomyndighetene i Sverige, og de er også forsiktige i sin gjenåpningsplan. Vi har vært i kontakt med politiske personer i Strømstad Kommune, og de hadde ikke noen tro på at vi kunne gjennomføre et arrangement i Strømstad med det deltakerantallet den 21. august i år. På bakgrunnen av den informasjonen som nå er tilgjengelig for å ta en avgjørelse, med de planene som foreligger og usikkerheten knyttet til disse, ser vi dessverre at Grenserittet fra Strømstad til Halden må avlyses i år og sykkelrittet utsettes til 2022, skriver Grenserittet i en pressemelding mandag formiddag. 

Setter opp utvidet light-versjon 21. august
Grenserittet skulle vært arrangert 21. august, men er altså avlyst for andre år på rad. Derfor setter Grenserittet opp en light-versjon av rittet etter samme format som i fjor, men håper å kunne åpne for flere deltakere enn i 2020, og bedre rammer rundt arrangementet

– Vi satser på å utvide både deltakerantallet og å gjøre arrangementet med start og mål på Erte Skianlegg enda bedre. Dette skal også bli et arrangement og sykkelritt med Grenserittet sin kvalitet. Vårt mål er å skape en sykkelfest innenfor de rammene som myndighetene setter, og vi antar at det tillates et høyere antall deltakere i år enn i 2020, skriver Grenserittet i pressemeldingen.

Med dagens avlysning får Grenserittet heller ikke i år testet ut hvilken effekt flytting av rittet fra starten av august til siste halvdel av august ville fått for oppslutningen. I fjor skulle vært første gang Grenserittet ble arrangert senere. 

Publisert 31. mai 2021 kl 11.38
Sist oppdatert 31. mai 2021 kl 11.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen