Endelig for Vidar Mehl

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier Vidar Mehl etter seieren i Grenserittet.

Sist oppdatert 5. august 2017 kl 14.35
Vidar Mehl fikk endelig marginene på sin side i Grenserittet. Foto: Kjersti Camilla Bergstrøm
Vidar Mehl fikk endelig marginene på sin side i Grenserittet. Foto: Kjersti Camilla Bergstrøm

Han tok en råsjanse på en langspurt fra omtrent en kilometer før mål.

– Jeg trodde nesten ikke det skulle gå. Granberg prøvde å ta hjulet mitt, men greide det ikke, og dermed fikk jeg de meterne jeg trengte for å holde luka helt inn, sier Mehl.

For Vidar Mehl er det grusklassikerne som er sesongens store høydepunkt, og Grenserittet er ett av de største. Til nå har han aldri hatt marginene på sin side i det åtte mil lange rittet fra Strømstad til Halden.

– Jeg har vært nære innpå, men aldri klart pallen her. Det har vært stang ut for meg hver gang her, men endelig var det min tur. Det er sykt moro, sier Mehl etter rittet, der laget kapret hele pallen.

Fredrik Haraldseth kom inn tre sekunder bak Mehl og fikk en ny andreplass. Thomas Engelsgjerd sikret seg den siste pallplassen i et spurtoppgjør med Christian Amdahl fra Trek Sparebanken Hedmark. De tok fikk imidlertid registrert samme tid i mål: fem sekunder bak Mehl.

Amdahls lagkamerat Knut Erik Nesteby smøg seg inn på femteplassen, ett sekund foran Granberg fra Birk Sport Racing powered by Abax.  

Saken fortsetter under

Ole Hem - Amdahl - Grenserittet 2017 - Swix Hard Rocx 1400x933
Teten anført av Norgesmester Ole Hem fra Swix Hard Rocx. Foto: Swix Hard Rocx

Teten anført av Norgesmester Ole Hem fra Swix Hard Rocx. Foto: Kjersti Camilla Bergstrøm

Topp 3 menn elite
1. Vidar Mehl, Raufoss og Gjøvik SK/Swix Hard Rocx, 2:29:53
2. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegn CK/ Swix Hard Rocx, 2:29:56
3. Thomas Engelsgjerd, Halden CK/ Swix Hard Rocx, 2:29:58

Fullstendige resultater alle klasser

Les også: Nordmennene kuppet pallen 

Rykk og napp og lurekjøring
– Planen var å kjøre bånn gass fra start, slik som vi i laget pleier å gjøre på slike ritt, og riste av oss folk så fort som mulig. Grenserittet går fort hele veien og det gjelder å ha trøkk over kneiker og gjennom svinger og være først inn på alle stipartiene, sier Mehl.

Feltet var samlet til der løypa krysser riksgrensa. Der kom Swix Hard Rocx av gårde med alle sine fem ryttere, samt Granberg og Amdahl.

– Vi var fem mot to, så vi støtet og støtet og støtet, men vi klarte ikke å kvitte oss med dem. Og som det så ofte er i Grenserittet utviklet det seg til litt lurekjøring. Da greide Knut Erik Nesteby og Anders Fiskvik fra Trek Sparebanken Hedmark å tette luka til oss, og plutselig var vi ni i tet. Ole Hem kjørte sykt mye i front i dag. Han satte full gass, og jeg tok sjansen på en langspurt fra en kilometer før mål, forteller Mehl.

Landeveisseier
I dameklassen var det helt åpent om både seieren og pallen ettersom tittelforsvarer de siste tre åra Jennie Stenerhag og de fleste at de sedvanlige pallkandidatene ikke deltok i år.

Les også: Hvem vinner Grenserittet? 

Landeveisrytteren Turid Hagelia Korshavn fra Grimstad SK vant rittet foran Anne Helene Reiten, mens Sunniva Dring tok tredjeplassen. 

– Det var veldig moro å vinne et terrengritt. Jeg hadde som mål å henge med i terrengpartiene, og jo lenger jeg kan henge med der, jo mer øker sjansene for at jeg kan gjøre det bra, sier den taktiske landeveisrytteren.

– Det gikk egentlig veldig greit. Vi var fem-seks ryttere som skilte oss ut tidlig, og som byttet på å kjøre. Det var noen som prøvde å få en luke i Cola-bakken, men de ble kjørt inn. Jeg ventet til siste bakken, og så gikk jeg. Da fikk jeg en luke og den holdt greit så det ble ikke noe spurtoppgjør, sier Korshavn.

Må bli mer taktisk
Grenseritt-debutant Sunniva Dring, som var en del av Team Terrengsykkel 2016, klarte å ta den siste pallplassen i kvinner elite.

– Vi hadde et bra tog med seks damer, som kjørte rulle og det var god stemning. Turid rykket litt underveis, og jeg prøvde å rykke på slutten. Jeg ble kjørt inn like før oppløpet, men jeg hadde det gøy i dag, og dette er et godt ritt for å bli en bedre strateg, sier Dring. 

Topp 3 kvinner elite
1. Turid Hagelia Korshavn, Grimstad SK, 2:58:38
2. Anne Helene Reiten, SK Rye, 2:58:46
3. Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel/Milsluker’n, 2:58:51

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 5. august 2017 kl 14.35
Sist oppdatert 5. august 2017 kl 14.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen