Sterke syklister på start i Grenserittet 2017

Uten svenskene blir startfeltet et helt annet.

Sist oppdatert: 4. august 2017 kl 08.50
Jennie Stenerhag har vunnet Grenserittet tre år på rad. Men hun er ikke med i år. Foto: Snorre Veggan
Jennie Stenerhag har vunnet Grenserittet tre år på rad. Men hun er ikke med i år. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 4 minutter

Fjorårsvinnerne Matthias Wengelin, som da tok sin fjerde strake seier i Grenserittet, og Jennie Stenerhag, som tok sin tredje seier, sykler det svenske maratonmesterskapet denne helga. Det gjør også de andre svenske rytterne som tradisjonelt har hevdet seg i Grenserittet.

Slik gikk det i fjor:
Wengelins fjerde strake
Hattrick til Stenerhag 

Saken fortsetter under

Matthias Wengelin 2012 Scheve 1400x933
Matthias Wengelin har vunnet Grenserittet fire år på rad. Men han er ikke med i år. Foto: Ingeborg Scheve

Matthias Wengelin har vunnet Grenserittet fire år på rad. Men han er ikke med i år. Foto: Ingeborg Scheve  

Men mesteparten av den norske maratoneliten er på plass med toppede lag, inkludert Ole Hem. Han leder Norgescupen maraton sammenlagt med god margin ned til lagkameratene Vidar Mehl og Fredrik Haraldseth på tredjeplass etter fire av fem ritt i cupen.

Både Hem og laget Swix Hard Rocx må derfor tåle et favorittstempel når de ruller fram til startstreken i Strømstad i morgen.

– Jeg tror alle på laget vårt kan vinne, så det kommer egentlig an på hvordan rittet utvikler seg, og vi har mange kort å spille på. Hvis det blir spurt er det nok Thomas Engelsgjerd, Vidar Mehl og Fredrik Haraldseth som er de sterkeste av oss. Jeg trives jo egentlig best i terrenget, sier Hem.

Les også: Test av elsykkel for sti

Lagseier
Den tidligere rundbanespesialisten gikk over til å konsentrere seg om maraton i forkant av årets sesong, og ser derfor ikke seg selv som lagets sterkeste kort i grusklassikerne. Både Fredrik Haraldseth og Vidar Mehl sykler for Swix Hard Rocx, og ble henholdsvis nummer to og tre i fjor.

– Jeg har gledet meg lenge til august. Dessverre stiller ikke svenskene i Grenserittet i år, men jeg går for revansj på dem i Cykelvasan og Birken, sier Haraldseth.

– Vi kjører for at laget skal vinne. Jeg er klart sugen på å stå øverst på pallen, men tror det blir en hard og jevn kamp til døra. Men vi kan nok dra fordel av å ha fem mann og smart kjøring, sier Mehl.

Men ingen av dem tar seieren på forskudd.

– Jeg ser på Birk-laget, Trek Sparebanken og Emil Hasund Eid som de største utfordrerne. Men jeg ser også at blant annet landeveisrytteren Kristian Klevgård fra TVK er påmeldt, og han kan definitivt være en som overrasker, sier Hem.

Saken fortsetter under

Vidar Mehl - Fredrik Haraldseth - Ole Hem - Lars Granberg - Montebellorittet 2017 - Espen Olsen 1400x933
Denne trioen kan bli seig å slå på Grensrittet. Fra venstre Vidar Mehl, Fredrik Haraldseth og Ole Hem, med Lars Granberg i bakgrunnen. Foto: Espen Olsen

Denne trioen kan bli seig å slå på Grensrittet. Fra venstre Vidar Mehl, Fredrik Haraldseth og Ole Hem, med Lars Granberg i bakgrunnen. Foto: Espen Olsen 

Helt åpent blant damene
I dameklassen er det helt åpent om pallen. Verken Jennie Stenerhag som vant i fjor for tredje gang på rad, landeveisproffen og hjemmefavoritt Emilie Moberg som ble nummer to i fjor, eller maratonkometen Jeanette Persson som ble nummer fire i fjor er påmeldt i år. Maj Mork-Johansen, som nylig tok andreplassen i Uddevalla MTB, samt lagvenninnene i Team Milslukern Sunniva Dring og Silje Stensrud er imidlertid påmeldt, og har tidligere vært med å kjempe om pallen.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som tok tredjeplassen i fjor, er med i år, men sykler rittet som siste etappe av tredagersrittet Grenserittet Etappe. Hun er fortsatt preget av at hun ble påkjørt av en bil under trening på onsdag, samt at Bør Jacobsen og de andre rytterne i 3-dagersrutgaven stiller til start med to maratonetapper på teknisk sti og krevende terreng i beina fra før. Det vil utvilsomt prege dem sammenliknet med de av eliterytterne som stiller uthvilte og formtoppet til start i Strømstad.

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen - XCO - Bengt Ove Sannes 1400x933
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sykler Grenserittet som siste del av Grenserittet Etappe. Foto: Bengt Ove Sannes

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen sykler Grenserittet som siste del av Grenserittet Etappe. Foto: Bengt Ove Sannes

Les også: Test robuste grussykler med bukkestyre

Starten på grussesongen
Det åtte mil lange rittet fra Strømstad til Halden har blitt et uformelt startskudd på den særskandinaviske grusbankesesongen. Etter Grenserittet følger den ene klassikeren etter den andre: Cykelvasan, Helterittet og Kongerittet er noen av høydepunktene før grusfinalen Birkebeinerrittet 26.august. Hem håper at han og laget kan utrette en

– Vi stiller med alle mann alle både i Grenserittet på lørdag og i CykelVasan neste helg, og det blir spennende å se hva vi kan få til. Nå som jeg er en del av et sterkt lag, blir det moro å kjøre grusritt også. Jeg regner med at det blir hard kamp om pallplassene nå, og det blir jo gjerne tettere fighter når underlaget er raskere og enklere, så dette blir gøy, sier Hem.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 4. august 2017 kl 08.50
Sist oppdatert 4. august 2017 kl 08.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen