Det så lenge ut som det kunne bli et oppgjør melllom Borghild Løvset og Jennie Stenerhag helt til Ingrid Lorvik støtet seg opp til tet-duoen. Landeveissyklisten Lorvik ble nettopp vraket i laguttaket til Ladies Tour of Norway, til stor skuffelse, og var en motivert Lorvik som bidro til å holde tempoet oppe. De tre klarte å holde unna for Hildegunn Hovdenak som jaget teten alene en stund, men mot slutten klarte Hovdenak å ta inn snaut et minutt. 

Annonse

På imponerende vis kjørte Hovdenak inn jentene i tet ned Ballettbakken. Men det ble et spurtoppgjør mellom Hovdenak og Stenerhag helt til slutten, hvor svenske Stenerhag trakk det lengste strået i Birken.

– I dag var det hardt. Jeg er så himla glad for at jeg vinner for første gang, sa Stenerhag etter målgang.

– Jeg datt av flere ganger, og så måka jeg på ned Balletbakken. Men neste år håper jeg vi får hele samme avslutning som herrene, så vi slipper å rope løype, sa Hovdenak. 

Det var knyttet stor spenning til Borghild Løvset på forhånd, etter hennes imponerende innsats i Cykelvasan. Etter å ha vært en av de sterkeste bidragsyterne i den ledende gruppa, ble det den litt sure fjerdeplassen på Løvset. 

Resultater, kvinner elite: 

1. Jennie Stenerhag - 03.03.13

2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak - 03.03.13

3. Ingrid Lorvik - 03.03.28

4. Borghild Løvset - 03.03.44

5. Jeanette Persson - 03.13.22

Skjermbilde 2017-08-26 kl. 11.34.57
TETT I TET: De tre damene kjørte for å holde unna konkurrentene. Foto: Birken-TV

TETT I TET: De tre damene kjørte for å holde unna konkurrentene. Foto: Birken-TV

Saken oppdateres