– Jeg var inne på tanken om å dele seieren i år, men så kom jeg på at han slo meg i fjor og så er jeg i sabla god form i år, så da ble det full fight, sier Karlsen etter målgang i Birken.

– Jeg kjente allerede på Skramstad at jeg var sterkere enn han, og vi har kjempet i så mange år, og det er så gøy, sier Karlsen.

Annonse

– Nå har jeg vært i form i snart to uker, sier han.

I dag fikk han betalt.

Se også: Elitens ultrakamp i bilder 

Ga alt for seier
Beitmyren kjempet med det han kunne, og ga ikke en meter ved dørene.

– Det var tungt. Kjell kjørte fra meg i Rosinbakken, men jeg er veldig fornøyd med at jeg kjørte han inn på flatene, sier Beitmyren, som tapte sluttspurten mot erkerivalen med tre sekunder.

Og veteranene slo vinnertida i klassen under med drøyt et minutt. De to var inne på henholdsvis 2:57:19 og 2:57:22. Bak dem var det ei luke på nesten fire minutter til Inge Valseth, som ble nummer tre i klassen M50-54.

– Tida spiller ingen rolle. Det er å vinne som gjelder her. Han var sterkere enn meg i bakkene, men jeg har mer trøkk på flatene. Det er så små marginer, sier Beitmyren, som ikke lot seg skuffe særlig lenge over andreplassen.

– Jeg var først ned Ballettbakken, men han hadde litt mer punsj enn meg på gresset, sier han, og forklarer at han prøvde å kjøre taktisk og smart inn mot mål.

– Jeg kjørte svingene så godt jeg kunne, men en liten glipp var nok. Det var den eneste sjansen han hadde, og da smatt han forbi, sier Beitmyren. 

Les også: Birkebeinernatten 

Startordningen ødelegger
Karlsen legger ikke skjul på at gratispassasjerer holdt på å ødelegge moroa for dem underveis. I år startet M45-49 før M50-54, i stedet for ren tidsseeding. 

– Jeg er litt forbannet på startordningen. Når vi tar igjen 45-49, så ødelegger det kampen for oss. Vi var mye sterkere enn dem i bakkene, sier Karlsen.

– Vi tok igjen flere puljer, men de bare hang på hjul. Da går rulla faktisk saktere, så det er ødeleggende for oss, sier han.