Sykkel til alle døgnets tider

Deltakerne på Terrengsykkels ungdomscamp viste iver og innsats over all forventning.

Sist oppdatert: 18. juli 2017 kl 07.00
Det ble syklet mye i Trysil under ungdomscampen. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp
Det ble syklet mye i Trysil under ungdomscampen. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp
Lesetid: 3 minutter

– Det var sykling før forelesningene på morgenen, sykling i pausen når de skulle spise lunsj og sykling på ettermiddag og kveldstid, i tillegg til sykling de timene som var satt opp i programmet. Så vi sitter igjen med et inntrykk av at deltakerne var veldig fornøyde. Instruktørene er i alle fall slitne etter en uke sammen med meget ivrige syklister, sier Tonje Sameien, som er leder for ungdomscampen. 

Totalt 47 ungdommer, derav fem jenter, deltok på campen, som ble arrangert for første gang i Trysil 25. til 30. juni.

Les også: Lanserer sticamp for ungdom 

Saken fortsetter under

Niclas Stensrud Andersen - TS ungdomscamp 2017 1400x933
Niklas Stensrud Andersen Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Instruktør Nicolas Serey viser hvordan. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Instruktører fra øverste hylle
I år var det Joline Johansson, som blant annet var svensk mester i enduro 2016, som var sportslig ansvarlig og hovedtrener for campen sammen med Norges landslagstrener Bjørn Ballangrud fra NTG Lillehammer. Begge har bred erfaring fra sykling og mye kompetanse rundt undervisning av ungdom.

– Det var lange dager og mye sykling og sol i Trysil. Deltakerne ble delt i grupper etter alder og nivå, og vi har lagt mye fokus på kose seg på sykkelen og ha det gøy på hjul, og det har blitt mange runder i Gullia og ferdighetsområdet, forteller Johansson, som syns det var ekstra moro å se så mye framgang på noen få dager.

– Alle deltakerne har vært gjennom bremsing, cruxing og svinging, pumpeteknikk, hopp og bunnyhops, så vel som stiturer, og vi ser tydelig forbedring i teknikken for alle. Det var skikkelig moro å få være sammen med så mange ungdommer og instruktører som er gira på å sykle, og det er en svært hyggelig gruppe syklister i den kommende generasjon, sier Johansson etter campen, og legger til at Ballangrud.

Bjørn Ballangrud var en viktig ressurs i trenerteamet, og han hadde også med seg landslagets assistenttrener Nicolas Serey og flere dyktige syklister fra NTG som instruktører.

Les også: Ny trener og landslagsmodell utfor   

Saken fortsetter under

Niclas Stensrud Andersen - TS ungdomscamp 1400x933
Niklas Stensrud Andersen var en av instruktørene på ungdomscampen i Trysil. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Nicolas Serey var en av instruktørene på ungdomscampen i Trysil. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Terrengsykkels ungdomscamp ble arrangert uka etter stisykkelfestivalen Utflukt, som er åpen for både voksne og familier. Både tid, sted og konsept fungerte ypperlig, og Sameien lover mer av samme slag neste sommer. 

– Det er selvfølgelig litt kalibrering som skal til når man arrangerer et slik arrangement for første gang, men også veldig gøy! Det er noe helt annet å arrangerer festivalen for voksne versus slik camper for yngre. Nå har vi fått et ganske bra inntrykk av hvordan vi skal styre skuta framover for å få utvikle campen til neste år, sier Sameien, som allerede har noen konkrete tanker om neste års camp.

– Vi kommer til å kjøre samme oppsett, da vi så at det funket ganske bra, men vi vil også prøve å få med en mekaniker. Videre kommer vi også til å ha enda flere alternative aktiviteter på kveldstid. I år sto bowling og bading på programmet, men Trysil har masse mer å by på, så det er absolutt muligheter for å sjekke ut noe av de andre tingene som er der, sier Sameien.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Pumptrack TS ungdomscamp 2017 1400x933
Iver og innsats manglet det ikke under ungdomscampen. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Iver og innsats manglet det ikke under ungdomscampen. Foto: Terrengsykkel Ungdomscamp

Publisert 18. juli 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 18. juli 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen