/ Utfor

Ny trener og landslagsmodell utfor

Bjørn Ballangrud blir ny trener for landslaget i utfor når NCF omorganiserer landslagsatsingen med større fokus på yngre utøvere.

Sist oppdatert: 12. februar 2016 kl 06.00
Terje Nylende i fint driv under VM i utfor i Hafjell 2014. Foto: NCF
Terje Nylende i fint driv under VM i utfor i Hafjell 2014. Foto: NCF
Lesetid: 3 minutter

Den nye landslagsmodellen vil fokusere mer på utenlandsritt på lavere nivå og tilpasset utøvernes prestasjoner. Slik skal forbundet løfte utøverne på sikt.

– Vi vil i den kommende sesongen satse mer nasjonalt gjennom samlinger for yngre utøvere og de som har vært en del av landslaget tidligere. Videre vil rittene i utlandet bli lagt på et lavere og mer tilpasset våre utøveres prestasjonsnivå. Gjennom dette ønsker vi å løfte nivået på rytterne på et tidligere tidspunkt slik at de er bedre rustet til å ta steget opp på det høyeste nivået senere, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Ballangrud ny landslagsleder
Den nye modellen innebærer at nåværende landslagstrener Matti Lehikoinen blir erstattet av Bjørn Ballangrud som ny landslagsleder for utforrytterne.

– Vi har engasjert Bjørn Ballangrud som leder for dette prosjektet. Bjørn har tidligere vært leder for landslaget, og jobber til daglig på Norges eneste utfor linje på NTG. Bjørn var også en av lederne under fjorårets rekruttsamling Hafjell, sier Storsæter.

Les også: Dette må NCF jobbe med

Saken fortsetter under

Bjørn Ballangrud copy
Bjørn Ballangrud. Foto: NCF

Bjørn Ballangrud. Foto: NCF

Har troen på ny modell med tettere oppfølging
Ballangrud har stor tro på prosjektet og gleder seg til å ta tak i oppgavene. – Jeg ser veldig frem til å nok en gang få jobbe tett med utviklingen av norske utforsyklister, og gjennom min jobb på NTG Lillehammer kan jeg trygt si at jeg har enda bedre forutsetninger for å gjøre en god jobb for å heve nivået til de norske utforsyklistene, sier Ballangrud.

Han legger opp til tettere individuell oppfølging, og fokus på utvikling på relevant nivå. Det vil løfte utøverne på sikt, mener han.

– Jeg kommer nå til å gi utøverne tettere oppfølging av treningen, samtidig som jeg kommer til å stille enda høyere krav til de. Jeg tror grepene landslagsledelsen nå gjør er helt riktig, med å prioritere ritt på lavere nivå, slik som IXS-cup, og hovedfokus på utvikling av både landslaget og de unge lovende på nivået under. Jeg mener det er veldig viktig at de yngste ser at det er mulig å komme på landslaget og lykkes internasjonalt bare man jobber hardt nok for det, og da må vi gi de muligheten til å utvikle seg innenfor gode rammer, forklarer Ballangrud.

Kompetent team
Ballangrud har et godt grep på prosjektet, og trekker fram at han ikke vil stå alene med jobben.

– Jeg vil spesielt nevne mine svært dyktige kollegaer på NTG, Lars Stensløkken og Arne Gunnar Ensrud, som jeg har lært enormt mye av de siste 2,5 årene, sier Ballangrud.

Han er allerede godt i gang med planleggingen av sesongen, og har fått med seg Niclas Stensrud Andersen, som tidligere har vært på landslaget selv og har en master i idrettsvitenskap fra NIH, til å bistå med gjennomføringen av både ritt, samlinger og treningsoppfølging.

Saken fortsetter under

Zakarias Blom Johansen under VM Hafjell 2014 - NCF 1400x924
Zakarias Blom Johansen under VM i Hafjell 2014. Foto: NCF

Zakarias Blom Johansen under VM i Hafjell 2014. Foto: NCF

Offentligjør laguttaket snart
NCF vil offentliggjøre en satsningsgruppe som vil få ekstra oppfølging i løpet av kort tid. Denne satsningsgruppa vil bestå av både eksisterende landslagsutøvere og yngre ryttere som har vist at de er villig til å gjøre den jobben som kreves.

– Flere av utøverne er informert, og noen vil få beskjed innen kort tid, når vi er ferdige med vurderingsprosessen, avslutter Ballangrud.

Like før jul gikk NCF også inn med omorganisering av landslagene i terrengsykkel rundbane.

Les også: Ny giv i landslagsatsing

Publisert 12. februar 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 12. februar 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen