Terrengsykkel Ungdomscamp arrangeres i Trysil 25.-30. juni, umiddelbart etter stisykkelfestivalen Utflukt 2017. Campen er et tilbud til ungdom fra 10 til 17 år, med hovedfokus på stisykling, teknikk og turglede. Lille julaften klokka 10.00 åpner påmelding til campen. Mer informasjon og påmelding 

Saken fortsetter under

Annonse
Magic Moose kids - Scheve 1400x933
Umiddelbart etter Utflukt er det klart for tidenes første Terrengsykkel Ungdomscamp i Trysil. Foto: Ingeborg Scheve

Umiddelbart etter Utflukt er det klart for tidenes første Terrengsykkel Ungdomscamp i Trysil. Foto: Ingeborg Scheve

Les også:

Instruktører på øverste hylle
Endurospesialisten Joline Johansson blir sportslig ansvarlig og hovedinstruktør for den nye ungdomscampen i Trysil.

– Jeg er sjukt gira på jobben, og gleder meg. Det blir jo som å få jobbe fulltid med sykling en hel uke, og det er jo det man drømmer om, sier Johansson, som ikke var vond å be da hun fikk tilbudet.

– Jeg gleder meg til å jobbe med ungdom i denne alderen. De tar til seg ferdigheter raskt, og det er moro å se hvor mye progresjon de har bare på noen timer.

Johansson satser selv på enduro, både i den norske 80/20-serien og internasjonalt på verdenscupserien Enduro World Series. Sesongen 2016 fikk hun riktignok ikke konkurrert mye på grunn av skader, men i 2017 regner hun med å være tilbake for fullt. I tillegg til egen endurosatsing har hun i flere år vært instruktør og guide for ulike kurs og turer under Utflukt, og hun holder også egne stisykkelkurs.

Les også: – Mange strever unødig mye 

Johansson får også med seg instruktører fra NTG sykkel og noen flere voksne, litt avhengig av hvor mange utøvere som melder seg på.

Saken fortsetter under

Magic Moose - Snorre Veggan
Magic Moose er en av mange stier som vil bli kjørt under Terrengsykkel Ungdomscamp i Trysil i juni. Foto: Snorre Veggan

Magic Moose er en av mange stier som vil bli kjørt under Terrengsykkel Ungdomscamp i Trysil i juni. Foto: Snorre Veggan

Variert pensum
Campen er langt opp med to økter per dag, en på formiddagen og en på ettermiddagen. Det er ingen krav til ferdigheter eller tidligere erfaring, men en bør like å sykle på sti og være nysgjerrig på å lære mer om det, sier hun.

Johansson jobber for tida med å sette sammen faglig program for campen. På pensum står mye teknikk og sykkelmestring i ulike typer terreng, men Johansson kommer til å vektlegge det å leke seg på sykkel, ha det moro på sti og være ute på tur, og det vil også bli tilbud om andre aktiviteter i løpet av campen. Samtidig er hun klar på at det ikke må være for mye pensum heller.

– Jeg har jo vært på sommerleir selv i ungdomstida, og noe av det beste med slike er å bli kjent med andre, både av og på sykkelen. Man skal ha tid til å finne på litt egne sprell, ligge ute og late seg om det er fint vær eller dra og kjøpe is, sier Johansson.

Les også: Utflukt 2016 knuste alle rekorder 

Påmelding til ungdomscampen åpner etter jul. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.  

Aug 22-16 Stikurs Joline Johansson 1400x933
– Mange strever unødig mye med stisykling, sier Joline Johansson. Foto: Joline Johansson

– Mange strever unødig mye med stisykling, sier Joline Johansson. Foto: Joline Johansson