– Foreløpig planlegger vi å gjennomføre som normalt

Også stisykkelfestivalen Utflukt i Trysil preges av coronaviruset. Arrangøren forbereder seg på at det kan bli vanskelig å lage årets store stisykkelfestival i juni.

Sist oppdatert: 19. mars 2020 kl 16.14
AVVENTER: I påvente av hva som skjer med coronakrisen, er det usikkert hva som skjer med Utflukt i juni. Foto: Sjur Melsås.
AVVENTER: I påvente av hva som skjer med coronakrisen, er det usikkert hva som skjer med Utflukt i juni. Foto: Sjur Melsås.
Lesetid: 2 minutter

Utflukt er Norges største stisykkelfestival, og har de siste årene blitt arrangert i slutten av juni i Trysil hvor cirka 1000 syklister har samlet seg til turer, kurs og underholdning. Grunnet coronaviruset og den påfølgende nedsteningen av både samfunnsfunksjoner og arrangement, er det usikkert hva som vil skje i juni 2020. 

Arrangementsansvarlig Tonje Sameien skriver på Facebook i et innlegg:  

 

«Som de fleste helt sikkert forstår, er det i øyeblikket ikke avklart om Utflukt arrangeres eller ikke. Vi vil fremover gjøre fortløpende vurderinger basert på myndighetenes retningslinjer, og vi vil kun gjennomføre hvis det er forsvarlig.⁠
Det viktigste for oss er at deltakere på våre arrangement skal føle seg trygge. ⁠

Foreløpig planlegger vi å gjennomføre som normalt inntil vi vet mer om hvordan situasjonen vil være i slutten av juni. Det kan bli aktuelt å utsette arrangementet hvis smittesituasjonen ikke gjør det mulig å gjennomføre. Ved avlysning vil kjøpte billetter refunderes.⁠

Vi håper dere ellers er friske og at dere følger myndighetenes råd for å redusere smitte. Så blir det fryktelig hyggelig når vi alle møtes igjen, og dette er over.

Stor digital klem fra oss i Utflukt-teamet.»

Terrengsykkel er også arrangør av Terrengsykkelcamp for barn, og med-arrangør for Terrengsykkelrittet, hvor det meldes at det forbeholdet gjelder for arrangementene. 

Påmeldingen til festivalen åpnet tidligere i vinter, og opprinnelig dato er 18-21. juni. 

Publisert 19. mars 2020 kl 16.14
Sist oppdatert 19. mars 2020 kl 16.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen