Brattere, tøffere og mer tekniske sykkelstier i Trysil

Til høstferien åpner Redneck, Gullias mest tekniske sti i Trysil Bike Arena

Sist oppdatert: 1. september 2017 kl 16.05
Wall rides, hopp og bygde elementer blir det mye av innerst i Gullia, der Trysil Bike Arena nå bygger et nytt nettverk av tekniske stier. Foto: Vegard Breie
Wall rides, hopp og bygde elementer blir det mye av innerst i Gullia, der Trysil Bike Arena nå bygger et nytt nettverk av tekniske stier. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 2 minutter

Les også: Vår komplette guide til stisykling i Trysil

For tida jobber ti personer med Gullias mest tekniske sti slik at den kan åpne til høstferien.

Den første kilometeren av det totalt 5km lange prosjektet innerst i Gullia er allerede åpnet og heter Zippy. Innen høstferien, som er første uke i oktober, åpner enda mer av dette området. Det første nye tilskuddet blir stien Redneck, der det blir en rekke bygde elementer som wall rides og hopp.

Se video fra byggingen 

– Stien vi jobber med nå er noe av det mest tekniske vi har bygd. Det er en sti som er gradert rød og den blir cirka 700 meter lang. Den er mer actionfylt, brattere, har tøffere wallrides og mer hopp enn noen andre stier i Gullia. Det blir rett og slett spektakulært å sykle her, sier Olve Norderhaug, som er byggleder for Trysil Bike Arena.

– For de som kan, blir det muligheter til å dra på skikkelig og hoppe åtte til 12 meter, forteller han

Svarte løyper i Gullia
Dette skal etter planen stå ferdig til høstferien, men stibyggerlaget i Trysil Bike Arena fortsetter å bygge helt til snøen kommer. Til våren fortsetter de der de slipper i høst. – Til neste år kommer det blant annet enda flere kilometer med sti i området som vi jobber i nå. Og da får vi endelig  en svart sti, noe vi ikke har i Gullia i dag, sier Norderhaug.

Trysil Bike Arena ble påbegynt i 2014, og masterplanen for prosjektet har et totalbudsjett på 25 millioner kroner. Etter årets sesong er prosjektet omtrent halvveis i planen og budsjettet.

Les også: Internasjonal pris til Trysil 

I tillegg til de tilrettelagte stiene, har Trysil også hundrevis at kilometer med naturlig sti. Nå jobbes det også med å merke flere av disse, og knytte Trysil Bike Arena til flere områder i Trysil, slik som Bittermarka, Flendalen og Trysil-Knuts Fjellverden. 

Publisert 1. september 2017 kl 16.05
Sist oppdatert 1. september 2017 kl 16.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen