Internasjonal pris til Trysil for stisykling

Bike Solutions og Trysil Bike Arena premieres for innovasjon og utvikling med internasjonal pris fra Cluster Montagne Awards for sitt stisykkelprosjekt.

Sist oppdatert 22. april 2016 kl 17.21
Trysil Bike Arena vant internasjonal pris for innovasjon og utvikling, som ble delt ut under en stor messe i Frankrike forrige uke. Foto: Svenn Fjeldheim
Trysil Bike Arena vant internasjonal pris for innovasjon og utvikling, som ble delt ut under en stor messe i Frankrike forrige uke. Foto: Svenn Fjeldheim

Les også: Her finner du alle sakene vi har skrevet om stisykling i Trysil

Utmerkelsen deles ut annethvert år og hedrer selskaper for innovasjon og utvikling av fjelldestinasjoner og skiområder, forteller Gudrun Sanaker Lohne, som er daglig leder i Destinasjon Trysil og sykkelutviklingsprosjektet i Trysil.

Det er Bike Solutions og Trysil Bike Arena som har fått den internasjonale prisen, og Yannick Menneron, leder av Bike Solutions, mottok prisen under messen Cluster Montagne i forrige uke.

Slik gikk det da Terrengsykkel testet Trysil Bike Arena på hjul: Tivoli Trysil 

Saken fortsetter under

Yannick Menneron leder av Bike Solutions innovasjonspris på Cluster Montagne 2016 - Foto Destinasjon Trysil 1400x924
Yannick Menneron, leder av Bike Solutions, mottok prisen under messen Cluster Montagne i forrige uke. Foto: Destinasjon Trysil

Yannick Menneron, leder av Bike Solutions, mottok prisen under messen Cluster Montagne i forrige uke. Foto: Destinasjon Trysil

Henger høyt
Messen er den nest største av sitt slag i Europa, og samler over 300 fjelldestinasjoner i Grenoble, sier Lohne. I tillegg til Menneron, som mottok prisen, var prosjektleder for idrettsopplevelser i Destinasjon Trysil, Anders Wassgren, også tilstede på messen og fortalte forsamlingen om Trysil utvikling og erfaringer med Trysil Bike Arena. Destinasjon Trysil er stolte over å motta den internasjonale prisen.

– Det er utrolig artig at stisykkelprosjektet vårt legges merke til internasjonalt. Dette er et stort samarbeidsprosjekt, så i dag kan vi alle i Trysil takke hverandre for god innsats og vilje til å bidra til realisering, sier Lohne, og legger til at utmerkelsen henger høyt.

– Vi konkurrerte med flere andre store internasjonale prosjekter. Det viser at prosjektet vårt blir lagt merke til, og i tillegg at vi jobber sammen med designere i verdenstoppen, sier Lohne.

Saken fortsetter under

Gullia 2015 Foto Hans Martin Nysæter - Destinasjon Trysil 1400x924
Trysil Bike Arena skal være et tilbud til både de erfarne og de ferske. Foto: Hans Martin Nysæter

Trysil Bike Arena skal være et tilbud til både de erfarne og de ferske. Foto: Hans Martin Nysæter

Flere stier på gang
Trysil Bike Arena er et prosjekt i flere etapper, og så snart tælen forsvinner, fortsetter byggingen og utviklingen av nye sykkelstier i Trysil.

– Sommeren som kommer blir spennende, både med tanke på videre utvikling av sykkelstiene og med tanke på hvor mange som vil besøke oss for å teste de ut. Vi har begynt å glede oss, sier Lohne.

Fortsatt i startfasen
I 2015 åpnet Trysil Bike Arena 13 km med nybygd sti i Gullia.

Les også: Åpning av Trysil Bike Arena 

Byggingen av en flytsti fra Fjellekspressen ned til Turistsenteret via Knettsetra startet høsten og vil ferdigstilles til sommeren. I tillegg videreutvikles Trysil Bike Arena med flere stier og god skilting av eksisterende stier.

Les også: Trysil satser på stier 

Utflukt er ett av de store årlige sykkelarrangementene i Trysil, og årets utgave går 23-26 juni.

Gullia Sept 2015 - Øyvind Aas 1400x924
Gullia med 13km sti var første delprosjekt i Trysil Bike Arena. Foto: Øyvind Aas

Gullia med 13km sti var første delprosjekt i Trysil Bike Arena. Foto: Svenn Fjeldheim 

Les også: Alt du trenger å vite om tursykling

Publisert 22. april 2016 kl 17.21
Sist oppdatert 22. april 2016 kl 17.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen