Trysil satser på stisykling

Alpinbygda Trysil dypt inne i de hedmarkske skoger tar et skikkelig sprang med sykkelsatsingen sin. Les mer om planene deres for utvikling av sykkelstier.

Sist oppdatert 8. april 2014 kl 00.00
Kommersiell vare? Trysil satser på at dette trekker massene til skogs og til fjells i Østerdalens alpinsentrum.
Kommersiell vare? Trysil satser på at dette trekker massene til skogs og til fjells i Østerdalens alpinsentrum.

Les også: Vår store guide til å sykle sti i Trysil
Destinasjon Trysil med sine samarbeidspartnere har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil, med arbeidstittel Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, som har erfaring fra flere store skianlegg i Frankrike og utlandet. Trysil har manglet en attraksjon sommerstid, og denne sykkelsatsingen skal være fyrtårnet for den lille, store kommunen når det ikke ligger snø som kan trekke besøkende.   – Vi håper aktørene i Trysil med kommunen i spissen går sammen om å utvikle stisykkelproduktet. Det er en reiseanledning som kan bidra til å fylle flere senger, bedre økonomien og sikre arbeidsplasser, sier Helge Bonden, daglig leder i SkiStar Trysil.

Utfordringen med et stisykkelprosjekt er at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt for Trysil, men bedriftsøkonomisk ulønnsomt for enkeltaktører dersom de må stå for investeringen alene. Destinasjonsselskapet jobber nå med å informere aktører om mulighetene som ligger i prosjektet Trysil Bike Arena og har dialog med både næringsaktører, kommune og fylkeskommune for å se på om det er vilje og evne til å realisere satsningen i fellesskap. Får man løst ut mer midler til bruk allerede nå til sommeren vil man også kunne investere i ”pumptrack” og utvikle flere tilrettelagte sykkelstier. I sum har masterplanen skissert en kostnadsramme på 25 millioner over tre år.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om stisykling i Trysil

Bruker vinterkonseptet

 - Trysil Bike Arena vil bli et helhetlig stisykkelprodukt for hele familien, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

- Vi skal egentlig gjøre det samme som vi har gjort om vinteren, utnytte naturen til å utvikle Trysil som en arena for lek og moro for familien, denne gangen med sykkel istedenfor ski. Skal vi utvikle et unikt produkt må det gjøres stort og helhetlig. I Trysil ligger alt til rette med infrastrukturen vi har på plass i form av bomuligheter, serveringssteder og handelstilbud. I tillegg har vi et stort utvalg av aktiviteter, som blir viktige for helheten av hva vi kan tilby, sier Lohne.    

Fjellekspressen vil gå hver lørdag fra sankthans til høstferien. Det vil gi både gjester, hyttefolket og tryslinger muligheten til å la bilen stå når de skal opp på fjellet for å gå topptur, vandre i fjellet eller sykle Fjellrunden. Trysilguidene lanserer også stisykkelkurs hver lørdag og tilbyr sykkelguiding for å vise de beste stisykkelstedene i Trysil.

Dette er også en god tid til å minne om stisyklingscampen Utflukt 2014, som går av stabelen i Trysil Sankthanshelgen. Har du meldt deg på?

Publisert 8. april 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 8. april 2014 kl 00.00
Relaterte artikler
utflukt 2023
500 stisyklister i aksjon

– Perfekte forhold

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue