Henrik Grytbakk er vår mann på rekognosering i Trondheim, og helgas ekspedisjoner avdekket bedre forhold enn hva han hadde fryktet.

- Det er generelt mye snø i marka, og smeltingen er litt forsinket på grunn av frosten. Det finnes likevel fullt brukbare alternativer for den som har abstinenser, konkluderer Grytbakk – og lister opp mulighetene sortert etter hvor langt våren har kommet.

1 - Ladestien:

Denne har vært bar og tørr i flere uker. Unngå tidspunkt med mye fotgjengere, og prøv å finne alle avstikkerne fra hovedstien.

2 - Brundalen:

Bart og stort sett tørt. Dette er turstien som går fra idrettsbygget på Dragvoll og ned til Charlottenlund. Stien følger bekkedalen mellom Brundalen og Jakobsli. Denne er fin som adkomst til Ladestien.

3 - Nidelvstien:

Helt bart og stort sett tørt. Pass på å få med utforkjøringene fra Leira til Ness-flata.

4 - Vikåsen:

Litt snø/is, men stort sett bart. Gjelder både øvre og nedre sti.

5 - Estenstadmarka:

Mye snø i skiløypene og i åpne områder. Det er imidlertid stedvis fine forhold inne i skogen. Tomsetmarka (åsen rett bak trafostasjonen på Risvollan) er mitt heteste tips.

6 - Bymarka:

Fortsatt mye snø i selve marka, ifølge kjentmann Henrik Kippernes. Det beste tipset her er nok å dra på urban stileting. Det er en god del fine stisnutter mellom boligområdene på Byåsen.

Rask smelting i Oslo

I Oslomarka har sola fått godt tak den siste uka, og helgas rapporter tyder på at smeltingen går unna. Lillomarka hadde for eksempel forandret seg mye på ei uke, for en nærmere rapport sjekker du denne tråden. Østmarka er snart på sommerføre – om enn fortsatt bløtt i dalsøkkene.

I Nordmarka holder mye av snøen fortsatt stand: Stien fram mot utsikten på Vettakollen fra nord er for eksempel fortsatt preget av snø og is, mens selve utforkjøringen i solhellinga nå er stort sett tørrlagt.

Bidra med dine rapporter!

Har du nye bilder av stiforholdene i Oslo, Trondheim eller andre steder der snøen er i ferd med å gi opp? Send dem til redaksjon@terrengsykkel.no eller legg dem ut på Sti-forumet.