Puttåsen

Lauvtjern

HVOR?
  • Kommune: Oslo - Østmarka
  • Lengde:
  • Tidsbruk:
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Startpunkt

Lauvtjern

Slik kommer du dit

Enkelt og greit, følg Knut Folmo sin stiguide Haukåsen - Nuggerud for å komme inn til Lauvtjern. Denne stien er forresten fantastisk morsom i seg selv, og det skader ikke. For å komme til Haukåsen kan man f.eks. sykle denne istedet for å ta grusveien opp.

Endepunkt

Lysløypa Lindeberg-Ellingsrudåsen (skiltene peker riktignok i retning Grønlia).

Terreng

Skogbunn med mye røtter, en del svaberg. Mye sti med stein her og der i nedoverbakkene på slutten. Bortsett fra bæring opp fra Lauvtjern er det ingen gåing her, med mindre man er kylling i de siste, bratte, nedoverbakkene på slutten.

Rutebeskrivelse

Når man er på østsiden av Lauvtjern så fortsetter man rett frem og opp bakken istedet for å sykle ned til Nuggerud eller Lutvann. Her er det skiltet mot Grønlia. Hold bare blåstien, kan egentlig ikke sykle feil.

Man passerer noen klopper og veksler mellom skogbunn og sva. Tilslutt kommer man til en åpning i skogen ved en stor rotvelt. Man er nå halvveis og heretter er det omtrent bare nedover.

Mot slutten av en av de bratteste bakkene med en del stein så går det en sti 90 grader av til venstre, dette er stien ned til Grønlia og er litt vanskelig å se. Bilde av Grønlia er inkludert i stiguiden slik at dere ikke trenger å ta av der, det er mye morsommere og mer fremkommelig å fortsette rett frem istedet. Da ender man tilslutt opp på lysløypa som går mellom Lindeberg - Ellingsrudåsen.

Ta venstre (Lindeberg) eller høyre (Ellingsrud, eller f.eks. Mariholtet).

Tips

Er man mange på tur og vil ta en skikkelig rast er det 4 benker rundt en bålplass ved Grønlia (husk datoer for når bålbrenning i marka er tillatt).

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå