Folven utvider sykkelfesten

9.-11. september kjøres sykkelfesten i Stryn for fjerde gang, og to uker etter kommer en ekstrautgave kun for jenter.

Sist oppdatert: 1. september 2016 kl 07.00
Stryn har mye å by stisyklistene, og i år åpnes en helt ny avslutning på Himalayastien under Folven Sykkefest 9-11 september. To uker senere lanseres en helt ny jentecampen på samme sted. Foto: Tommy Aslaksen
Stryn har mye å by stisyklistene, og i år åpnes en helt ny avslutning på Himalayastien under Folven Sykkefest 9-11 september. To uker senere lanseres en helt ny jentecampen på samme sted. Foto: Tommy Aslaksen
Lesetid: 2 minutter

– I år utvider vi med egen jentehelg 23.-25. september, sier festgeneral Tommy Aslaksen.

Men jentehelgen er ikke eneste nyhet for året. Stimannskapet har jobbet hardt i hele sommer for å få “Himalayastien” ferdig til sykkelfesten, og det ble den.

– Vi har fått stor oppmerksomhet rundt vår utvikling av stier og kartlegging av nye områder. Norges kanskje mest spektakulær sti “Himalayastien” får ny avslutning, som ble bygget sammen med noen av verdens beste stibyggere fra Trailsolutions, forteller Aslaksen.

Les også: Anlegger Stryns første bygde sti 

Dessuten blir det muligheter for å teste den nye utforløypa i Oppstryn, og det er flere nye turer med lokale guider og stibyggere på programmet.  Aslaksen frister med turer av ulik vanskelighetsgrad fra fredag-søndag, stisykkelworkshop, mekkekurs og shuttling ved vinterskisenteret.

Les også: Femårsfest i Skibotn 

Både Folven sykkelfest og den nye jentehelga vil ha base på Folven Adventure Camp ved foten av alt som er moro.

– Stryn står for spesiell natur med fjord, fjell, grønne lier og breer. Norge på sitt mest ikoniske og vakre. Her finnes et utall av stier fra enkle barnålsstier, slakke fjellstier til mer utfordrende terreng i bratte fjell, sier Aslaksen.

– Og Folven Adventure camp er perfekt lagt opp til magiske afterbikes og idyll på kveldstid. Vi holder uhøytidelig pumptrack og bunnyjump konkurranse og har fått med lokale aktører og demosykler, sier han.

Les også: Gir syklistene sin egen base 

For de som vil ikke har brukt opp kreftene når kvelden faller på, muligheter for korte stiturer, padling, bading, skating, og klatring i umiddelbar nærhet av basen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 1. september 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 1. september 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen