Tilnærmet sommerføre

Nesbyen har knapt en snøflekk i løypene og kan by på piggfritt sykkelføre midtvinters.

Sist oppdatert: 24. januar 2017 kl 07.00
SNØ- OG ISFRITT: Petter Bernhardsen (til venstre) og Jarl-Eirik Lilleheil trengte ikke piggdekk i enduroløypene i Nesbyen på søndag. Foto: Bjørn Jarle Kvande
SNØ- OG ISFRITT: Petter Bernhardsen (til venstre) og Jarl-Eirik Lilleheil trengte ikke piggdekk i enduroløypene i Nesbyen på søndag. Foto: Bjørn Jarle Kvande
Lesetid: 2 minutter

Den snøfattige vinteren er dårlig nytt for skiløpere, men enduroentusiastene jubler. I Nesbyen er det isfritt og tilnærmet vanlige barmarksforhold for tida.  

– Det finnes ikke mye snø og is oppi den dalsida med endurostier i alle fall. Men temperaturen svinger veldig. Det var sju minus mandag morgen og tre pluss på ettermiddagen samme dag, sier Ove Grøndal i Trailhead Nesbyen.

Se også Brage Vestaviks januar-tur i Egg & Bacon i Asker 

Uvanlig lite vinterlig
– Det er sjelden mye snø på østsiden av Nesbyen uansett, men at det er hovedsakelig bart i januar er uvanlig, sier Grøndal.

– Jeg har bodd her i ni år nå, men har ikke opplevd noe liknende på denne tiden. Det tidligste jeg har syklet barmark her var i månedsskiftet februar /mars for noen år siden. Og da var det svært uvanlig også, sier han.

Les også: Slik blir årets 80/20-serie 

Foreløpig er det heller ikke trengsel i løypene.

– Jeg har ikke sett noe særlig sykkeltrafikk så langt. Folk tenker vel ikke i de baner at man kan sykle på barmark langt inne på Østlandet i januar, sier Grøndal, som gjør seg klar til å kjøre shuttling og guiding kommende helg, også det for første gang i januar.

Strøkne barmarksforhold der du sykler? Del det gjerne på forumet!

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 24. januar 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 24. januar 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen