– Tottelia Rides er en familievennlig sykkelpark med fantastisk utsikt over hele dalen, midt mellom sentrum og Hemsedal skisenter, sier Anneli R. Vøllo, som er prosjektleder for sykkelsatsingen i Hemsedal. 

Sykkelparken består foreløpig av en grønn runde på totalt 1.7 kilometer med tre mini-flytstier av ulik vanskelighetsgrad, grillplass og utsiktsplass midt i området.

Annonse

Snora til Tottelia Rides klippes klokka 12 på lørdag, og Hemsedal inviterer til gratis grillmat og kake, sykkeldemo, lån av sykler og konkurranser. 

Varierte utfordringer
Stien følger naturlig i terrenget, med grusdekke og godt drenert underlag. Midt i rundløypa er det lagt inn et område med tre ulike flytstier gradert grønt, blått og rødt med en del utfordringer som små humper, slik at man ikke trenger å bremse eller tråkke, doserte svinger og noen små hopp for å gjøre stien morsom og spennende for syklister i alle aldre, fra nybegynnere til mer avanserte terrengsyklister. 

Den blå løypa i Tottelia Rides er laget som en parallell løype, slik at to ryttere kan sykle mot hverandre i samme løype. 

10 kilometer heisbasert stii 2020
Neste steg i prosjektet er en 10 kilometer lang flytsti av blå vanskelighetsgrad fra toppen av heisen og ned til bunnen av alpinanlegget. Denne kan kjøres heisbasert eller med shuttle. 

– At flytstien blir både heisbasert og shuttlebar gjør at den vil være mulig å bruke også i perioder når heisen ikke går, sier Vøllo. 

Planen er å starte anleggsarbeidet med denne stien cirka 1. september, og at den skal være klar i 2020. 

Starten på storsatsing
Tottelia Rides er første ledd i en storsatsing som skal gjøre Hemsedal til en sykkeldestinasjon med tilbud til syklister på alle nivåer. Stiene er designet av stiekspert Mark McClure fra IMBA og bygget av Tråkk´n´ Rolls profesjonelle stibyggere. 

– Vi planlegger en større stisykkelutvikling for nærmere 25 millioner de nærmeste fem årene, og har finansiering klar for kommende sesong på nærmere 10 millioner, sier Vøllo.  

Sykkelutviklingen i Hemsedal er et samarbeid mellom Hemsedal IL, Hemsedal Turisttrafikklag, Spare Bank 1 Hallingdal Valdres, Sparebankstiftelsen DNB, Hemsedal Kommune, Totteskogen Utvikling og Tråkk’ n’ Roll.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel