Nå blir det pumptrack-VM

19. oktober skal det for første gang deles ut regnbuetrøye i pumptrack, på tidenes første UCI-sanksjonerte VM i grenen.

Sist oppdatert: 28. september 2019 kl 08.05
Martin Söderström under pumptrack-VM kvalifiseringsrunden i Järvsjö i Sverige i august. Foto: Emrik Jansson/Red Bull Content Pool
Martin Söderström under pumptrack-VM kvalifiseringsrunden i Järvsjö i Sverige i august. Foto: Emrik Jansson/Red Bull Content Pool
Lesetid: 3 minutter

I fjor lanserte Red Bull et eget VM i pumptrack i samarbeid med Velosolutions. I år er pumptrack offisielt en gren under UCI, etter at UCI i fjor vedtok å innlemme pumptrack som en gren under terrengsykling fra sesongen 2019. Dermed skal det altså kjempes om regnbuetrøyer i pumptrack for første gang. 

Pumptrack-VM, som går lørdag 19. oktober i Bern i Sveits, arrangeres i samarbeid med Red Bull, der Red Bull og Velosolutions står som teknisk arrangør. 

– At vi nå lanserer et eget VM i pumptrack i samarbeid med Red Bull er en anerkjennelse av pumptrack som en idrett på øverste nivå og viser at vi er med på utviklingen i sykkelsporten. Det er også viktig for å gjøre sykling relevant for den yngre garde. Vi vet at Red Bull og Velosolutions er sterke på å lage den type show og rammer som utøverne og publikum forventer seg rundt slike arrangementer, sier David Lappartient, som er president i UCI. 

Skal få flere til å sykle
Pumptrack-VM er i prinsippet åpent for alle, både proffer og amatører. Det arrangeres i år totalt 25 kvalifiseringsrunder fordelt på alle verdens fem kontinenter, der deltakerne kan kvalifiserer seg til VM. Den siste kvalifiseringsrunden til  årets mesterskap arrangeres på VM arenaen i Sveits 18. oktober, altså dagen før VM. 

– Vår visjon er at enda flere skal få mulighet til å ta del i sykling og sykkelsport. Ved å bygge anlegg og arrangere konkurranser i utviklingsland og håper vi også å bidra til økt forståelse og en bedre verden, så vel som bedre helse og livskvalitet, skriver Red Bull i en pressemelding fredag. 

Les også: Lanserer mesterskap for pumptrack 

I Norge har Harstad nå en UCI/Red Bull World Championship-godkjent pumptrack, som ble formelt åpnet i slutten av august. Dette er også verdens nordligste godkjente VM-pumptrack.

Les også: 
Harstad får verdens nordligste VM-sertifiserte pumptrack 
Åpnet tre pumptracker på samme dag 

Saken fortsetter under

Red Bull og UCI håper at eget VM i pumptrack kan bidra ti å gjøre sykling og sykkelsport tilgjengelig for enda flere. Foto: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool
Red Bull og UCI håper at eget VM i pumptrack kan bidra ti å gjøre sykling og sykkelsport tilgjengelig for enda flere. Foto: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

Stadig flere UCI-sanksjonerte VM 
I fjor inngikk UCI en liknende avtale med Enduro World Series om å arrangere VM i enduro. Det første UCI-sanksjonerte enduro-VM avholdes denne helga, i Finale Ligure i Italia under tittelen Trophy of Nations, med Enduro World Series som teknisk arrangør. Der stiller Norge for øvrig med to lag, ett i menn og ett i menn U21, som skal kjempe om de aller første enduro-regnbuetrøyene i morgen. 

Les mer: To norske lag til tidenes første enduro-VM 

Tidligere i år inngikk UCI en avtale med organisasjonen City Mountain Bike om å arrangeres årets sprint-VM etter at organisasjonen overtok verdenscupen i sprint fra sesongen 2019. Denne uka ble det også kjent at UCI og Zwift har inngått en avtale om å arrangere tidenes første e-sykkel-VM i 2020. 

Les også: 
Verdenscuparrangøren overtar sprint-VM 
Nå blir det VM i e-sykling 

Publisert 28. september 2019 kl 08.05
Sist oppdatert 28. september 2019 kl 08.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen