Terrengsykkelrittet Birken åpner for å delta med elsykkel

Under Birkebeinerrittet 31. august kan du sykle både fra Rena til Lillehammer og HalvBirken med elsykkel.

Sist oppdatert 17. juni 2019 kl 10.28
det er lov med elsykkel i birken, sykle elsykkel i birkebeinerrittet
SYKLE BIRKEN MED MOTOR: Nå åpner Birken for elsykler i Birkebeinerrittet og HalvBirken fra og med inneværende sesong. Foto: Birken AS

– Vi ser at det stadig blir flere som sykler på elsykkel, og vi ønsker å gi et tilbud til alle. Derfor åpner vi i år også for elsykler i Birkebeinerrittet, sier Randi Bolstad, som er informasjonsansvarlig i Birken. 

Fredag 21. juni blir det debatt om elsykling under stisykkelfestivalen Utflukt i Trysil. 

Elsyklistene kan imidlertid ikke kjempe om merker eller klasseseiere, men kan melde seg på i de useedede puljene sist i Birkebeinerrittet og HalvBirken. Det er ingen tidtaking for elsyklistene. 

– Ved å åpne de useedede puljene for elsyklister, har disse også mulighet til å sykle sammen med kamerater eller kollegaer som sykler på vanlige terrengsykler, sier Bolstad. 

I fjor åpnet Birken en egen pulje for kross-syklister: All-Road. Denne vil bli videreført i år. Det deles ikke ut merker til ryttere i All-Road puljen, men det er tidtaking.  

 

Publisert 17. juni 2019 kl 10.28
Sist oppdatert 17. juni 2019 kl 10.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen