/ Enduro

Nesbyen arrangerer NM i enduro 2021

Tidenes første offisielle NM i enduro arrangeres i Norges endurohovedstad Nesbyen helga 4. til 5. september.

Sist oppdatert: 21. mai 2021 kl 11.00
Nesbyen arrangerer tidenes første offisielle NM i enduro
ENDURO-NM 2021: Første helga i september skal Nesbyen arrangere tidenes første offisielle NM i enduro. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

Norges Cykleforbund har tildelt Norgesmesterskapet for enduro i 2021 til Nesbyen IL Sykkelgruppa. 

Arrangementsansvarlig i NCF Cato Karbøl trekker fram at Nesbyen har markert seg som et fantastisk sted for stisykling og enduro i Norge, samt at Nesbyen IL er anerkjent som dyktige arrangører. Dette var blant årsakene til at Nesbyen er tildelt enduro-NM i år.

– Dette blir første gang det er et offisielt Norgesmesterskap i enduro. Nesbyen IL er en svært erfaren arrangør som har arrangert svært mange ritt innenfor utfor- og endurodisiplinen de siste årene, og og alt ligger til rette for et fantastisk arrangement, sier Karbøl.

Stolte over å få NM
Norgesmesterskapet i enduro arrangeres helga 4. til 5. september 2021, i regi av ikke ukjente Trailhead Nesbyen. 

– Vi i Trailhead Nesbyen sammen med Nesbyen IL sykkelgruppa er glad for å få arrangere det første offisielle Norgesmesterskap i enduro. Vi var først ute med å arrangere enduroritt i Norge, og fortsetter i så måte tradisjonen, sier Knut Lønnqvist i Trailhead Nesbyen. 

Lønnqvist er en av ildsjelene bak etableringen og driften av den nå nedlagte 80/20 enduro serien så vel som stibygging- og sykkelevent bedriften Trailhead Nesbyen, og har jobbet hardt for å gjøre Nesbyen til en av Norges mest populære destinasjoner for enduro- og stisyklister.  De fasilitetene og den erfaringen skal de utnytte i forberedelsene til årets NM. 

– Nesbyen er av mange ansett som «nasjonalanlegget for enduro» med sitt store nettverk av raske stier med relativt enkle transportveier opp, sier Lønnqvist. 

GRÜNDERE: Ove Grøndal (til venstre) og Knut Lønnqvist i Trailhead Nesbyen arrangerer enduro-NM 2021 i samarbeid med Nesbyen IL Sykkelgruppa. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Ove Grøndal og Knut Lønnqvist i Trailhead Nesbyen

Lønnqvist forteller at forberedelsene er godt i gang, og at mesterskapet vil ta i bruk stier fra hele nettverket i Nesbyen. 

– Vi vil bruke begge side av dalen, dermed med muligheter for is og brus på butikken på vei mellom etappene. Vi vil sette sammen en løype med flere av de kjente stiene, men kanskje også med nyheter. Om koronasituasjonen tillater det i september, håper vi å kunne lage løypa sånn at det blir transport opp på en eller to etapper, sier Lønnqvist. 

Årets enduro-NM har også status som Enduro World Series Qualifier

Se bildene fra Nesbyens uoffisielle NM i 2019

Formell gren fra 2020
Årets mesterskap er ikke første gang Nesbyen har arrangert NM i enduro. Det var i 2019, men den gangen var ikke enduro tatt opp som offisiell gren i NCF, og mesterskapet hadde derfor status som uoffisielt NM. 

Det var Forbundstinget i 2020 som vedtok å ta opp enduro som offisiell gren i NCF. Enduro ble en offisiell gren i det internasjonale sykkelforbundet UCI i 2019.    

Nesbyen er imidlertid ikke den eneste som arrangerer enduroritt denne sesongen. Her er oversikten over alle de terminlistefestede endurorittene i 2021

Nesbyen arrangerer NM i enduro 2021
NM-KLARE: Trailhead Nesbyen og Nesbyen IL sykkelgruppa gleder seg til å arrangere tidenes første offisielle NM i enduro. Her fra uoffisielt NM i Nesbyen i 2019. Foto: Snorre Veggan
Publisert 21. mai 2021 kl 11.00
Sist oppdatert 21. mai 2021 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen