I fjorårets sesongåpning i Sør-Amerika gikk franske Barel på et alvorlig rygg-brudd tidlig. Han fullførte likevel dagen med smerter i ryggen, uvitende om at han rett og slett risikerte å bli lam ved en liten ekstra belastning.

 

Annonse
LEGENDE: Fabien Barel bygger sin legendestatus forbi skalaen.

LEGENDE: Fabien Barel bygger sin legendestatus forbi skalaen. 

Mange så det nesten som umulig at den sympatiske veteranen ville komme tilbake i toppen og hans rolle for sykkelsponsor, Canyon nå ville bli mer som ingeniør og testpilot enn som merkets store enduro-stjerne.

Barel vant fjorårets sesongavslutning i Enduro i Finale Ligure og beviste allerede da at han var tilbake. Nå viser han igjen at han har en egen evne til å vokse på det å være skadet.

 

 

Andes Pacifico er ikke en del av Enduro World Series, men konkurransen i Chile har likevel stor prestisje. Med sine 10 000 høydemeter i utforbakke, fire konkurransedager og over 400 kilometer tilbakelagt distanse er det få endurokonkurranser som kan matche rittet i høyfjellet i Chile.

 

Fabien Barel tok initiativet allerede på den første dagen i konkurransen og kunne legge seg i teltet i det chilenske høylandet med 40 sekunders ledelse ned til sin landsmann Nico Lau fra Cube Action-team.

 

 

På dag to var det Nico Lau som viste høyest fart med seier på fem av seks etapper for dagen. At Barel tok andreplass på de samme fem og vant den sjette sier litt om at disse to er i en liten klasse for seg i konkurransen.

Nico Lau fikk sitt gjennombrudd som endurosyklist da han vant Trans Provence i 2012. Han overrasket nesten like mange ved å gjenta bedriften i 2013.

EVIG OUTSIDER: Nico Lau glemmes ofte når de heteste enduronavnene skal listes opp. Nå herjer han og Barel i Andes Pacifico.

EVIG OUTSIDER: Nico Lau glemmes ofte når de heteste enduronavnene skal listes opp. Nå herjer han og Barel i Andes Pacifico. 

Fabien Barel leder fortsatt konkurransen etter to dager, men nå er ledelsen kun på 15 sekunder ned til Lau.

De nærmeste konkurrentene følger over tre minutter bak.

 

Andes Pacifico er kjent for dårlig feste og høyere fjell enn noen andre enduro-ritt. Noen av etappene starter på godt over 3000 meter over havet. Underlaget har blitt kjent som anti-grip da finkornet høyfjellsstøv gjør grepet krevende.

 

Andes Pacifico avsluttes på lørdag.