Årets utfor-NM arrangeres i Hafjell helga 20. til 21. juli, og fungerer også som svensk mesterskap. Når har arrangøren åpnet for en sport enduro klasse for menn og kvinner fra 17 år og eldre. 

– Vi gjør dette for å trekke flere utøvere til arrangementet, så vi håper det frister enda flere til å delta. Det hadde vært utrolig gøy med mange deltagere, sier rittleder Ole Kristian Rustan fra arrangørklubben Mysen IF. 

Annonse

Les også: Slik blir utfor-NM 2019 

I likhet med sport-klassen i utfor, er enduro sport-klassen åpen for alle, og krever ikke klubbtilhørighet eller helårslisens. 

– Det eneste kravet er at de må stille med endurosykkel. Lisens kan løses på EQ timing eller direkte i Hafjell i forkant av arrangementet, sier Rustan. 

– Mange vil nok tro at løypa er vanskelig, og det er vel ikke nødvendig å si noe mer om det: den er vanskelig. Men farlig er den ikke, og det blir mange alternative sporvalg, sier Rustan. 

I utfor er det klasser for ryttere fra 10 år og eldre, i enduro og utfor sport fra 17 år og eldre. NM titler gjelder kun for utfor, og kun for klassene junior, senior og master. Påmeldingsfristen er 15. juli.

Les også: Nesbyen får enduro-NM 

Interessert i utfor? Her har vi samlet alt stoff om utfor