Treks nye serie elsykler har elegant profil. Batteriet er flott integrert i det kraftige underrøret, men du kan likevel raskt ta det ut for lading. Batteriet har sitt eget bærehåndtak for enkel håndtering.

Bosch-motoren er pålitelig og trygg og byr på gode assistansenivåer både i teknisk terreng og i lange grus- bakker. Trek har i motsetning til sin hovedkonkurrent fra USA, Specialized, valgt å kjøpe ferdig motor fra tyske Bosch, heller enn å utvikle egen teknologi på elsykkel. Dette gjør at vi vet hva vi får med Bosch-motoren og kan være trygge på at servicemulighetene vil være gode.
Utstyrsnivået forøvrig er jevnt over bra med velfungerende senkepinne, XT-gir, kraftige hjul og grove dekk som høydepunkter. Dekkene er i 2,8-tommers bredde og defineres dermed som pluss-dekk. Bremsene har fire stempler, men gir ikke nok bremsekraft når det drar seg til. Vi skulle gjerne ha sett en oppgradering her.
Her finner du flere tester av sykler fra Trek!
Rock Shox Yari-gaffelen gjør seg ikke bort på denne sykkelen og byr både på god demping og presis styring. Trek og deres tidligere underbruk Gary Fisher var blant de første merkene i bransjen med ekstra lange overrør og korte styreframspring. De fleste andre merker har kommet etter her, men Treks sykler er fortsatt kjen- netegnet av relativt lange frontpartier.
Vår testsykkel i størrelse 18,5 defineres av Trek som en medium, men målene ligger nærmere de fleste andre produsenters large-sykler. Powerfly LT-sykkelen er i tillegg til det relative lange overrøret satt opp med denne testens lengste kjedestag og lav rammehøyde i front (stack). Fronten på sykkelen er fire centimeter lavere enn både Specialized og Rocky Mountain.
Både styre- og seterørsvinklene er lignende de andre syklene i denne testen, henholdsvis 66,5 og 74 grader.
I terrenget opplever vi at det er god plass i sykkelen. Den lange fronten føles riktig, og med noen avstandsringer under styreframspringet kommer styret i en passelig høyde for variert stisykling.
Den lange hekken på Trek-sykkelen gir suverene klatregenskaper, både i teknisk og bratt terreng. Med bakhjulet et stykke bak er det null problem å holde forhjulet på underlaget selv med raust pådrag fra Bosch- motoren. De store dekkene drar seg over glatte røtter og steiner helt uten hjulspinn. Velger du deg en god linje gjør Trek-sykkelen akkurat som planlagt.
Det er når du må endre planene, enten ved å svinge eller ved å flytte forhjul og sykkel sideveis at ulempene med lang bakende kombinert med lav front blir tydelige. Trek-sykkelen er tung å endre retning med og usedvanlig vanskelig å få opp fronten på. Vi ender opp med å sykle store buer og lange linjer. I rett linje og i rake traverser gir den solide planta følelsen plenty med trygghet og grep, men egenskapene inviterer ikke til å finne på sprell eller oppsøke elementer utenfor den på forhånd planlagte linjen.
I hopplinjer er det lett å komme inn i hoppene i god balanse, men det er krevende å få en fin svevkurve i lufta da det krever mye overkroppsspråk og heftig latinsk gestikulering for å sette i gang et bunny-hop eller en tilsvarende tyngdeoverføring.
Trek Powerfly LT 7 plus føles bunnsolid og dønn pålitelig, men i motsetning til flere av syklene i denne testen som motbeviser myten om tunge og døde elsykler, så trives Powerfly LT best på bakken, og helst i rett linje. Trek har åpenbart jobbet mye for å integrere motor og batteri i sykkelen, men det kan virke som om de har glemt å ta vare på de lekne egenskapene vi ønsker oss i en stisykkel på veien.
Flere av de andre syklene her beviser at elsykler både kan være lekne terrengsykler og effektive klatremas- kiner. Trek har laget en sykkel med høyere fokus på trygghet enn moro og utnytter med det ikke helt elsykkelteknologiens fulle potensial.
Se samleside med tester av Trek sykler.