Etter hundrevis av dugnadstimer åpner Kristiansand Sykkelpark for sesongen 24.mai, med to splitter nye løyper. Foto: Hilde S. Strædet
- 16/05/17
Over 600 jobbetimer og to nye løyper i Kristiansand
av: Ingeborg Scheve
16.05.17 09.00
Dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark har fått på plass to nye stier, og 24. mai åpner anlegget for sesongen.

Storfint besøk fra ekspertdesigner Snorre Pedersen i påsken og ivrige frivillige har ferdigstilt både Idyll og Gullstien, og dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark ligger foran skjema mot sesongstart.

– Vi begynte jo litt i vinter med å finne en ny løype og forberede oss til jobben som skulle gjøres nå i vår. Jeg var veldig gira på å ligge greit an slik at det ikke blir så mye stress som det ble i fjor. Så da var det bare å sette i gang, sier Hilde Sangesland Strædet, som er en av pådriverne bak sykkelsatsingen i Kristiansand Sykkelpark.

Se filmen fra Kristiansand Sykkelpark  

Imponerende dugnadsinnsats
3. april booket dugnadsgjengen gravemaskin, beltedumper og hjullaster og fikk levert cirka 150 kubikk med masse. Dette skulle brukes til vedlikehold av eksisterende løyper, ferdigstille løypa Idyll, lage hele den nye løypa Gullstien og utbedre heistraséen.

Les også: Designes av bransjens proffeste 

– Bare i påskeuka ble det 450 jobbetimer på 10 dager. Det var heftig, men vi er en ivrig gjeng som står på. Og vi har lært mye fra i fjor. Nå kan vi både kjøre hjullaster og gravemaskin de fleste av oss. Så da går det unna. Også har vi fått med litt ekstra folk til å bære grus i bøtter og bygge i Gullstien, sier Strædet.

Saken fortsetter under

Adrian Hilde og Andreas Torgersen i fint driv under en av vårens dugnader. Foto: Hilde Strædet

Rå ny løype
Den splitter nye Gullstien er håndbygget av dugnadsgjengen. Den er nå helt klar etter vårens dugnad, og Strædet gleder seg til å vise den fram.

– Gullstien byr på tekniske svinger, dosering, hopp og dropp. Den blir helt rå. Alle de 80 høydemetrene vi har her i sykkelparken blir de utnyttet maksimalt, sier Strædet.

De eksisterende løypene som trengte vedlikehold etter vinteren er også klargjort for sesongen. Dessuten er heistraséen blitt vesentlig bedre i år.

– Den bratte bakken i starten er blitt en motorvei nå, sier Strædet.

Saken fortsetter under

Heistraséen er blitt noe helt annet og langt enklere å kjøre i. Foto: Hilde Strædet

Idyll på plass
I løpet av våren har Pedersen gjort den maskinbygde løypa Idyll ferdig. Den ble påbegynt i fjor, og mangler nå bare noen detaljer før den kan innvies.

– Så nå som Idyll er ferdig, åpner vi sykkelparken for sesongen, sier Strædet, og forklarer at de har råket på noen utfordringer med akkurat den løypa.

– Det tok litt mer tid enn venter å lage den løypa. Vi har måttet få hjelp til både sprenging av fjell og drenering av hele løypa i tillegg til det arbeidet vi hadde lagt opp til, sier hun.

Les også: 745 000 kroner til Kristiansand sykkelpark 

Flere servicetilbud
Når Kristiansand Sykkelpark åpner for sesongen, er det også flere tilbud til syklistene.

Blant annet jobbes det med å få på plass noen utleiesykler, slik at også de som ikke har egen utforsykkel kan prøve seg i anlegget.

– Vi satser på å kunne tilby tre leie sykler, sju løyper og en mye bedre trekktrase, sier Strædet.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Hilde Sangesland Strædet er en av ildsjelene bak Kristiansand Sykkelpark. Her fra overrekkelsen av det første tilskuddet til anlegget. Foto: KCK


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lars Harald Blomkvist, som for tida ligger på tredjeplass i årets Stravakarusell, underveis i segmentet PCK Fatbike Ildskog. Foto: Stig R. Nilsen
Karusellen til Porsanger SK engasjerer langt utover klubbmiljøet.
Birk Sport Racing hadde sesongens første samling i helga, med fire av fem ryttere på plass: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Marius Andresen og Lars Granberg er med videre fra i fjor, mens Odd Erlend Berg Hansen og Kristian Klevgård (ikke tilstede) er nye. Foto: Kristin Baisgård
Dette er Birk Sport Racing 2018.
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen
Torsdag blir det sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal, en klassiker på programmet.