Den omvendte båt

Start turen ved skytebanen på Sødalsmyra

Sist oppdatert: 8. juni 2021 kl 15.53
Den omvendte båt
Den omvendte båt

HVOR?

  • Kommune: Kristiansand
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Fra høyskoleområdet følger du veien mot Jegersbergvannet, passerer dette og fortsetter til veien tar slutt. Ta til venstre ved parkeringsplassen, stien er skiltet og begynner opp svabergene mellom standplass og skyttergrava.

Endepunkt

Postveien ved Gill

Terreng

Bratt, stortsett smal men også bred og steinete. Dette er en temmelig krevende løype, dytting/bæring må påregnes i første løypedel. Steinete nedkjøringer.

Rutebeskrivelse

Opp svabergene fra parkeringa går bra, men etter etpar hundre m må de fleste av oss nok av sykkelen. Det er verdt det! Etter at stien tar bratt til høyre opp mot den omvendte båt, kan du også ta til venstre om Oddersjå. Uansett kommer du nå opp på et flott og lettsykla svabergplatå, første belønning. Kjempeutsikt!

Fortsett mot Skråstadvarden. Antakelig er det skilting mot Urdalen og Øygardstjønn. (Ikke dra mot Salvestjønn en bit før, den stien har jeg ikke prøvd, men antar den er i bratteste laget.)

 Det er smal sti en del av veien, steinete og humpete, men med tunga rett i munnen får du en flott nedkjøring. Det blir flatere, og fra Øygardstjønn er det bare å gi jernet på skogsbilveien, som før iallfall hadde fine hopp og sprett. På Postveien ved Gill kan du komme ned til Jegersbergområdet og Gimlemoen igjen. Alternativt tar du til høyre mot Stitjønn og vestsiden av Jegersberg.

Tips

Lokale turkart er gode! Denne ruta kan med fordel hektes på ruta Jegersberg - Holmenkollen fordi den passerer nær skytebanen. En utvidelse for de som vil slite på langtur er å dra videre via Skråstadvarden mot Skau-skau. Se egen rutebeskrivelse.

Publisert 22. november 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 8. juni 2021 kl 15.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen