– Vi ble skikkelig overrasket på KCKs intervallspinning mandag kveld da Gjensidigestiftelsen og Tveit IL kom på besøk med en aldri så liten førjulsgave, forteller Hilde Sangesland Strædet.

Kristiansand sykkelpark har fått 625.000 kroner til å ferdigstille løypen Idyll og gjøre parken komplett. I tillegg fikk Tveit IL 120.000 kroner til heistrekket. Dermed vil anlegget ha både heis og løyper i tipp topp stand til sesongen 2017.

Saken fortsetter under

HIlde Strædet - Gjensidigegave 2016 - Kristiansand sykkelpark
Stor stas under sjekkutdelingen på intervalløkta til Kristiansand CK på mandag kveld. Kristiansand Sykkelpark fikk 625.000 kroner og Tveit IL fikk 120.000 kroner. Foto: Kristiansand Sykkelpark

Stor stas under sjekkutdelingen på intervalløkta til Kristiansand CK på mandag kveld. Kristiansand Sykkelpark fikk 625.000 kroner og Tveit IL fikk 120.000 kroner. Foto: Kristiansand Sykkelpark

Klør etter å komme i gang
Strædet, som er norgesmester i utfor og initiativtaker til å få i gang heisbasert sykling i skianlegget, gleder seg til å ta tak i spadene igjen.

– Arbeidet starter til våren når snøen er borte fra bakken. Hvis det kommer noe snø, da. Vi ble ikke helt ferdige med Idyll, den nye maskinbygdeløypa i fjor, så den skal ferdigstilles og det er første prioritet. Vi har snakket med Snorre Pedersen som var med i fjor som designer og løypebygger, og satser på å få en dato han kan komme ned igjen, sier Strædet, og antyder at Pedersen kommer til å bruke tre-fire dager på å gjøre ferdig Idyll-løypa.

– Dette betyr mye for å få alt på plass i anlegget. Så med disse pengene fra Gjensidigestiftelsen vil vi få nok ett løft og en bra arena for rekruttering. Samt topp treningsarena for oss KCK-syklister, sier Strædet.

Les også: Designes av bransjens proffeste 

Videre vil tilskuddet brukes til en kombinasjon av vedlikehold, klopper og broer, samt vaskeplass og noe nytt utstyr.

– Det er mye som står på arbeidslista, og vi jobber jo dugnad, så her kommer vi til å holde på utover vår og sommer, sier Strædet, som også har lyst til å få i stand sykkelutleie.

– Det er mulig at det kommer noen leiesykler også, det har vært etterspurt, sier hun.

I fjor fikk anlegget 355.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til å utbedre heistraséen og bygge ny maskinløype.

Saken fortsetter under

Alexander Horton Taylor - Ole Per Strædet - Sven Arne Markeng - Dugnad Kristiansand Sykkelpark April 21-16 Privat 1400x933
Det har allerede blitt lagt ned et betydelig antall dugnadstimer i Tveitbakken. Her ved Alexander Horton Taylor, Ole Per Strædet og Sven Arne Markeng. Foto: Hilde Sangesland Strædet

Det har allerede blitt lagt ned et betydelig antall dugnadstimer i Tveitbakken. Her ved Alexander Horton Taylor, Ole Per Strædet og Sven Arne Markeng. Foto: Hilde Sangesland Strædet 

Les også: 355.000 kroner til heis og ny løype 

Tok initiativet og satset sparepengene
Det var Strædet selv som tok initiativet til å sette i gang med heisbasert sykling i alpinanlegget våren 2015, men det var ikke gitt at det ville bli med mer enn et forsøk.

Sist Tveit-bakken var involvert i sykling, var da de arrangerte Norgescup i utfor for en rekke år siden. Det hadde ikke vært noen stor suksess. Strædet lovet imidlertid at det ikke var noen ny Norgescup hun var ute etter, og forklarte at heisbasert sykling har endret seg vesentlig siden den tid.

– De var absolutt litt usikre på det med sykling, og forklarte at det er på vinteren de prøver å ha åpnet. Men i fjor hadde de åpent for skikjøring en halv dag. Vinteren på Sørlandet er ganske ustabil, sier Strædet.

Men dersom Strædet kunne komme med 20.000 kroner i forskudd slik at de ikke gikk underskudd på heiskjøringen, var de villige til å ha åpent fem dager i løpet av sommeren.

– Jeg spurte litt rundt på et lokalt sykkelforum, for å høre om det var noen som var interesserte i å kjøpe et ”årskort” til de fem dagene senteret skulle ha åpent, slik at jeg ikke måtte forskuttere hele summen, sier Strædet.

Fra skepsis til butikk
Årskortene gikk unna, og prosjektet har ballet på seg til et fruktbart samarbeid med skisenteret.

– Vi har fått et godt samarbeid med skisenteret. Jeg har snakket mye med han som kjører løypene i Tveit-bakken om vinteren. Da vi begynte å bygge løypene, var han ganske klar på at alt måtte rives før vinteren. Men i fjor høst sa han at det var helt greit å la det stå som det var til våren, så vi slipper å ta ned hopp og slikt likevel, sier Strædet.

– Det kommer jo flere folk å sykler her på sommeren enn det kommer folk for å kjøre på ski om vinteren, sier hun.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Heistrase sesongavslutning 2016  - Morten S Trædal
Tveit IL fikk 120.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til heistrekket i Tveitbakken. Foto: Morten S. Trædal

Tveit IL fikk 120.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til heistrekket i Tveitbakken. Foto: Morten S. Trædal