Disse rytterne sykler for landslaget
Isak Leivsson
Frida Rønning
Atle H. Laakso
Simen Smestad

Isak Leivsson syklet blant annet inn til en sterk topp-30-plassering i forrige verdenscuprunde, som gikk i Leogang i Østerrike andre helga i juni. 

Annonse

Verdenscupdebutant
Førsteårsjunioren Atle Laakso har syklet fire ritt i utlandet så langt denne sesongen, men debuterer i verdenscupsammenheng med helgas runde i Val di Sole.

– Ettersom dette er min første verdenscup noen sinne, prøver jeg å ikke ha for store forventninger til plassering og resultater. Men jeg forventer en knalltøff løype og en helg stappfull med erfaringer, sier han. 

På de tre rittene i IXS-Cupen har Laakso tatt en førsteplass (Winterberg) og to fjerdeplasser (Willingen og Abetone), og på Crankworx Les Gets kom han på 11. plass. 

Skadet seg i finpussen
Smestad er tatt ut i troppen, men får likevel ikke deltatt etter at han skadet seg stygt under trening i Hafjell sist fredag. Han pådro seg brudd i bekkenkammen, en røket muskel og diverse blødninger. 

– Jeg må stå over begge verdenscuprundene i juli. Det vil ta fire til åtte uker før bruddet er grodd, men så snart det ikke gjør vondt lenger, kan jeg trene som jeg vil, og det er bare en liten muskel som er røket, så det skal ikke ha så mye å si, sier Smestad til Terrengsykkel.

Gode forberedelser
Laakso kom til Val di Sole allerede mandag, mens landslaget reiser til Val di Sole i dag. De tre dagene fram til helga skal de bruke til å besiktige løypene og forberede seg til rittet. 

Etter verdenscuphelga i Italia, reiser laget videre til verdenscuprunden i Andorra, som går 13. til 15. juli. 

I tillegg til de rytterne som er tatt ut på landslaget, sykler Mille Johnset og Brage Vestavik for sine lag, henholdsvis Trek Factory Racing og MS Mondraker. Videre reiser også Vera Leivsdottir og Hilde Sangesland Strædet på eget initiativ.  Dermed blir det sju norske utforryttere til start i helgas verdenscuprunde.