Epic EVO er en standard Epic-ramme påmontert kraftigere og lengre gaffel med mer vandring, senkepinne og kraftigere dekk. Alt annet er likt som på den mer kompromissløse rittsykkelen Epic Expert ikke-EVO. Endringene som er gjort i forhold til standardmodellen er gjort for å gjøre EVO-modellen mer stivennlig og mer kapabel i krevende terreng.

Vi sitter veldig godt på Epic EVO. Geometrien på vanlig EVO er middels progressiv med ikke så alt for slak styrevinkel, middels langt overrør og middels korte kjedestag. I EVO-versjon er styrevinkelen en grad slakkere - 68,5 grader. Rammelengden krymper med en centimeter, samtidig som rammehøyden økes nesten tilsvarende. Stemlengde og styrebredde er den samme på begge modeller. Sykkelen føles passe lang, samtidig som det er lett å vekte fronten i klatringer, også sittende.

Som på alle Epic-modeller kommer også EVO-modellen satt opp med Specialized sin unike Brain-bakdemper. EVO-modellens gaffel er dog ikke utstyrt med denne automatiske låsefunksjonen som gaflene på standard-Epic har.