Specialized sin Stumpjumper-modell er en av sykkelbransjens aller lengstlevende modeller. Siden 1981 har Stumpjumper-modellen utgjort grunnfjellet i Specialized sin terrengsykkelkolleksjon. I begynnelsen som eneste terrengspesifikke modell, nå som en sentral modell som henter de beste egenskapene fra terrengsykkelsportens ytterpunkter. 

Stumpjumper er kompromisset i midten - ikke en lynrask rittsykkel, ikke en grov endurosykkel, men en bunnsolid stisykkel. Årets helt nye modell kommer med 140 mm vandring bak og 150 mm foran. For få år siden ville disse tallene kombinert med 29er-hjul plassert sykkelen blant de groveste på markedet. Nå havner Stumpjumper der den skal havne, midt i sjiktet av stisykler. 

Stumpjumper Expert Carbon har en lekker karbonramme med Specialized nye asymmetriske utforming, kalt Sidearm. Fargevalget er stilig og logoføringen subtil og selvsikker. Bakdemperen er flyttet litt til venstre, mens et kraftig karbonstag på høyre side binder over-og seterør sammen. Geometrien er som sykkelen forøvrig trygt forankret mellom de mest progressive og de mer konservative. Specialized er uansett nyskapende med sitt geniale SWAT-hull i rammen. Å sykle uten sekk på ryggen er avhengighetsskapende. Raus plass til 2,6-dekk i 29er-størrelse er også i forkant av bransjen forøvrig.