Giant har drevet med litt opphenting etter at de for få år siden bestemte seg for kun å satse på 27,5-tommers hjul. Kameler er slukt, og Anthem er igjen klar for å fortjene nasjonalsanger etter ritt med sine store 29-tommers hjul. Prisen omtrent midt på skalaen i denne testen og utstyrsnivået gjenspeiler dette. Testsykkelen kommer til gjengjeld utstyrt med fine karbonhjul, noe som gjør at utstyrspakken på Srams GX-nivå forøvrig fremstår som mye for pengene. 

Anthem har Giants spesielle Maestro-oppheng for demping på bakhjulet. Dette er et avansert oppheng med to små vippearmer mellom frontramme og et stivt baktriangel. I tillegg har Giant begrenset vandringen for bakhjulet til 90 mm i stedet for 100 mm som er normen for kategorien. 

Giant-sykkelen har ganske klassisk rittsykkel-geometri, selv om det høye nesten vannrette overrøret ser litt gammeldags ut. Sykkelen har også ganske slak vinkel på selve seterøret. Dette gjør at den reelle setevinkelen for sykkelen blir slakere desto høyere du har setet. Er du lang i beina risikerer du å havne litt langt bakpå. Vurder i så fall en setepinne uten bakoverbøy i hodet.