Vi spurte egentlig om å få teste en Felt Edict 1 i denne testen. Denne koster omtrent det samme som Hard Rocx og Cannondale-syklene her, med tilsvarende utstyrsnivå. Edict 1 var ikke tilgjengelig i riktig størrelse. I pris er Edict 3 likevel ganske sammenlignbar med testvinneren fra Scott. Å sammenligne med Canyon-sykkelen til samme sum blir alltid litt urettferdig gitt Canyons direktesalg over internett fra Tyskland. 

Edict 3 har en komplett Sram Eagle GX-gruppe, men med en krank med en noe utdatert kranklagerløsning. Alle andre moderne terrengsykler i tilsvarende prisklasser kommer med kranker der akslingen er festet til enten høyre eller venstre krankarm og løse lagerkopper er festet i ramma. Felt har et Truvativ Powerspline kranklager, ganske likt ISIS-lagrene vi brukte og hatet for et tiår siden. Dette gjør det noe mer krevende ved en fremtidig oppgradering. I tillegg har slike kranklager mindre og mer sårbare kuler enn bransjestandarden. 

Demperenhetene fra  Rock Shox er et hakk lavere på stigen enn på de andre syklene i testen. Disse legger både på en del ekstra vekt, samt har færre justeringsmuligheter enn dyrere dempere. Bakdemperen har heller ikke fjernstyrt lås.