Det ble stor oppstandelse da Trek relanserte Fuel EX og Remedy uten et rendyrket enduro-alternativ.
Vi slapp å leve i villfarelse lenge, for snart etter kom nye Slash, nærmere sagt Slash 29.
Borte er altså 27,5-tommer hjul, nå er sykkelen en rendyrket storhjuling. Sett bort i fra hjulstørrelesen, er den mest bemerkelsesverdig endringen at Trek har gått bort fra det velprøvde Full Floater demperopphenget, tilsynelatende for å få bedre plass til mye vandring og stor bakdemper.
Testens aller svarteste sykkel er i all hovedsak utstyrt med Bontrager-komponenter. Drop-Line setepinnen er et positivt tilskudd i markedet for heve/-senkepinner. Både hjul og dekk fra Bontrager har vi god erfaring med fra før, og SRAM står for et 1x11 drivverk og bremser.
Trek Slash har en veldig aktiv følelse. Dette fungerer spesielt godt i kupert terreng, og i korte små oppoversprinter er dette vår favoritt. Man får ikke helt den samme utforsykkelfølelsen som på Nomad og Slayer, men de store hjulene sluker unna teknisk terreng. 29-tommer hjul er raske, men kombinert med 160mm vandring krever det mye håndtering i trange partier. Vi er dog imponert over hvor godt Trek har løst dette.
Trek Slash er kanskje den beste 29-eren med mye vandring vi har prøvd til dags dato. Det er imponerende hvordan amerikanerne har klart å bygge så mye vandring og stabilitet i en sykkel som håndterer krappe svinger og kronglete stier så godt. Lav vekt og et demperoppheng som nesten er like altoppslukende som det er tråkkeffektivt gjør dette til en fenomenal totalpakke.
Trek er tråkkvennlig, presis og stødig, men mangler litt den bunnløse følelsen som de hvasseste konkurrentene har. Mye av det tapte taes igjen på større hjul, og vi lar oss imponere hvor godt Trek har klart å tilpasse både demperoppheng og geometri til hjulene.
Trek Slash 9.8 er en rendyrket endurosykkel, både i teori og praksis.
FORBILLEDLIG: Trek Slash er i en egen klasse når det kommer til finish. Solid underrørsbeskyttelse, og enkle, men smarte løsninger på vaierføring. Foto: Kristoffer Kippernes
ALT BONTRAGER: Vel, nesten. Bontrager-hjulene er fine, og skodd med dekk fra samme produsent. Foto: Kristoffer Kippernes
STOPP HER: Knockblock-løsningen sørger for at styret ikke treffer overrøret ved en kraftig rotasjon, som gjerne oppstår ved kræsj. Høyst aktuelt på en sykkel i denne kategorien. Foto: Kristoffer Kippernes