/ Sykler

Ny Canyon Neuron

Canyon Neuron skal bli både lettere og mer kapabel - er det mulig? Her er detaljene om den nye stisykkelen som kommer i 2023.

Sist oppdatert: 21. mars 2023 kl 11.13
canyon neuron 2023
GAMMEL, MEN NY: Canyon Neuron har både blitt lettere og fått mer vandring for 2023-sesongen. Foto: Canyon
Lesetid: 3 minutter

Nå i mars 2023 slipper tyske Canyon sin nyeste versjon av stisykkelen Neuron.

Nyeste versjon, fordi denne sykkelen har vært med i flere år(faktisk helt tilbake til 2002).

Men nå er det altså gjort flere justeringer - selv om sykkelen visuelt ikke ser så annerledes ut.

Dårlig tid? Dette må du vite om nye Neuron:

  • 29-tommer hjul (27,5-hjul i de minste størrelsene)

  • 140/130 millimeter vandring

  • Opp mot 200 gram lettere enn forgjengeren for den dyreste karbonmodellen

  • Kortere seterør og lengre reach

  • Slakere styrevinkel og brattere setevinkel

  • Kommer i hele 11 modeller - også tre damemodeller

  • Den vil også komme i en såkalt Young Hero-variant, for barn

Vi testet 2019-modellen av Neuron. Den gang gjorde den et helt greit inntrykk, men vi var ikke superimponerte. Og på papiret ser det ut til at Canyon har tatt tak i flere av tingene vi adresserte da.

Geometrien har blitt endret: Canyon har gjort seterøret kortere med 20 millimeter, og økt rammelengden (også kalt reach). Dette er et grep de fleste sykkelprodusentene har gjort de siste årene, for å gi syklisten mer plass på sykkelen til å manøvrere.

Da vi testet Neuron sist, følte vi flere ganger at vi havnet litt bakpå sykkelen i klatringene. Nå har Canyon gjort seterøret litt brattere (76 grader) for å få vekten mer fram i klatringene, og styrevinkelen er på 66 grader.

canyon neuron geometri
STØRRELSER: Neuron komer i størrelsene XS-XL.

Den har fått mer vandring: Foregående Neuron-modell hadde 130 millimeter vandring foran og bak - den nye modellen får 140 millimeter foran og 130 millimeter bak.

Vekten har blitt lavere: Canyon hevder at vekta skal ha blitt tynnet med hele 200 gram. Neuron vil komme med ramme både i aluminium og karbon.

  • Rammevekt karbon: 2440 gram (str M)

  • Rammevekt aluminium: 3100 gram (str M)

Det vil også være mindre forskjeller på de to - aluminiumsvarianten vil ikke ha en like integrert vaier/slangeføring, og seterøret vil være bøyd i stedet for rett. Utover det vil de to variantene ha stort sett de samme egenskapene - så vil vekten skille noe.

Integrering over alt: Canyon har jobbet med å gjøre alt av vaier- og slangeføring mest mulig integrert på både karbon- og aluvarianter, og syklene kommer med den nye UDH-girøre-standarden. Ramma har også fått bedre beskyttelse mot slag og steinsprut, og det er bedre tettinger rundt punkter hvor slanger og vaiere går inn- og ut av ramma.

Men den er da veldig lik Spectral 125?

Canyon har flere stisykler i sortimentet, og observante lesere vil se at Neuron kanskje er slående lik Spectral 125 - som er en av de bedre stisyklene vi har testet de siste årene.

Canyon sier selv at Spectral 125 er rettet mer mot den øvede stisyklisten som jager fart - mens Neuron skal være rettet mer mot "komfort" - uten at vi vet hva som legges i det.

Hvor forskjellige de er gjenstår å se - vi håper snart å få testet nye Neuron på norske stier - følg med!

Publisert 21. mars 2023 kl 08.09
Sist oppdatert 21. mars 2023 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen