Les også: Ny Sensor og Force fra GT

Rocky Mountains såkalte BC-modeller finnes i flere av modellseriene, og det er gjerne sykler basert på grunnmodellen, men med utstyr myntet på grovere sykling. Da gjerne i form av mer solide hjul, feitere dekk, og kraftigere bremser. BC-modellen har for det meste vært tilgjengelig på toppnivå eller som rammesett. I Instinct-serien kommer det nå også en rimeligere BC-modell; Instinct Alloy 50 BC Edition. I motsetning til den dyrere Instinct 90 BC er det her aluminiumsramme og noe rimeligere utstyr som holder prisen nede, på 37 000 kroner. 

Annonse

Ser man bort i fra det er det da altså snakk om en relativt grov 29-tommer, og flere av rytterne på Rocky Mountains Enduro World Series-lag har brukt Instinct 90 BC i de store rittene. Rammen gir 155 millimeter vandring, paret opp med en gaffel på 160 millimeter. Er du abonnent på Terrengsykkel, kan du lese vår test av Instinct 90 BC Edition digitalt. Nye Instinct Alloy 50 BC Edition er oppgitt å veie 14,65 kilo i størrelse medium. 

Geometri:

georocky

Spesifikasjoner: 

specrocky

Les også: Test av endurosykler

Les også: ABC i vintersykling

 

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.