Reverb var ikke den første heve-/senkepinnen på markedet, langt derifra. Prinsippet om å lett kunne justere setehøyden kan pekes tilbake til Hite-Rite og liknende patenter, men når RockShox lanserte Reverb ble juksepinner sementert som de rigeur på terrengsykler, med unntak av de mest kompromissløse rundbane- og utforsyklene. Siden har Reverb vært målestokken for ytelsen til de mange andre justerbare setepinnene på markedet, med sin kombinasjon av brukervennlighet, holdbarhet og funksjon. Den har ikke vært best på alle punkter, men få andre, om noen, har klart å måle seg med den generelt høye scoren til Reverb.

RockShox_Reverb_Back_M
RockShox_Reverb_Back_M
Annonse

Mye det samme: RockShox har ikke sett grunn til å endre utseendet på Reverb.

Men etter seks år ser RockShox at en oppdatering er på sin plass, og selv om den nye varianten tilsynelatende ikke har mer nytt å by på enn litt gullskrift øverst på innerrøret, er den fullstendig ommøblert innvendig. Nytt stempel fra SKF, bredere foringer og pakninger skal gi en vesensforskjell i holdbarheten. Akilleshælen for Reverb har gjerne vært O-ringen som alene har jobbet - og tidvis feilet - for å holde på luften. Denne er nå erstattet med en dobbel pakning, og RockShox lover en mye mer solid Reverb enn tidligere. 

En annen, mer tydelig nyhet er økningen i vandringen. Har du plass, kan du nå få 170mm vandring ut av setepinnen, med dertil god plass på sykkelen når det krongler seg til eller farten går opp. Ellers kommer den i 100mm, 125mm og 150mm vandring, og i størrelsene 30,9mm, 31,6mm og 34,9mm.