Det er gode argumenter for at senkepinnen er en av de mest betydningsfulle oppfinnelsene for terrengsyklister noen sinne. Å kunne senke setet bare ved å trykke på en bryter på styret kan gjøre bratte utforkjøringer både enklere og tryggere.

Det er imidlertid ikke bare stisyklistene som kan ha nytte av en slik pinne. Flere rundbanesyklister har tatt i bruk oppfinnelsen, og nå lanserer Crank Brothers en ny serie setepinner som er tiltenkt grus- og terrengsyklistene. 

Der sti- og endurosyklistene gjerne vil ha mest mulig vandring på senkepinnen (altså kunne trykke den lengst mulig ned, journ.anm.) er ikke det alltid verken ønskelig eller mulig på en del sykler. 

Den nye Highline-serien kommer for i varianter med 60,80, 100 og 125 millimeter vandring. I tillegg kommer utgaven med 60 mm vandring i en ekstra kort versjon. 

crank brothers setepinne
FORSKJELLIGE LENGDER: Den nye Highline XC/Gravel-pinnen kommer i flere utgaver. Foto: Crank Brothers

Felles for de nye setepinnene er at de kommer i 27,2 mm diameter, noe som vil gjøre at de passer både på eldre sykler hvor senkepinner ikke var påtenkt, og på grussykler og terrengsykler som fortsatt bruker den seterør-dimensjonen. 

Setepinnene (uten bryter) er opplyst å koste 249 dollar på produsentens nettside. 

I tillegg kommer Crank Brothers med en ny bryter, som er tilpasset bukkestyrer. 

crank brothers setepinne bryter
TIL BUKKEN: Med denne bryteren skal det bli enklere å betjene en senkepinne også for sykler med bukkestyre. Foto: Crank Brothers.