GT Zaskar var på nittitallet nærmest et begrep. Den blanke aluminiumsramma med de feite sveisene og den spesielle rammekonfigurasjonen stod øverst på de aller flestes ønskeliste. GT var et den gang et nytenkende selskap som satset på å levere det beste, til de beste. Verdenscuplaget plukket inn topp-plasseringer uke etter uke og datidens mestvinnende kvinnelige rundbane-syklist Juliana Furtado sørget for at den skinnende aluminiumsramma og den blå-gule drakten var i søkelyset det aller meste av tiden.

Annonse

Cycling sports Group

Det er noen år siden GT Zaskar var det aller hotteste på hardtail-fronten. De siste års karbonmodeller har levert varen som forventet, men statusen som spydspiss har blitt mindre skarp. GT har i løpet av de siste årene gått gjennom flere eierskifter og ble for to år siden innlemmet i det som nå heter Cycling Sports Group. Et firma under Dorel Industries' paraply. Inkludert i Cycling Sports Group er foruten GT, også Cannondale, Mongoose, Schwinn, Sugoi og Iron Horse. Cycling Sports Group var en kort stund i fjor kjent som Cannondale Sports Group, men dette ble nok for tungt å svelge for folka bak de andre sykkelmerkene.

karbonguruen, Peter Denk som har utviklet Scott Scale, Spark og Genius og startet sin karriere i Cannondale med fjorårshiten Flash, er også observert på møter i GTs produktavdeling.

Uansett – GT er gira på å komme tilbake på ønskelista til folk. De har lyst til å gjenvinne en del av glansen de var forbundet med for noen år siden. Noe av nøkkelen til dette ligger i neste års sykkelkolleksjon. Sannsynligvis vil vi også se større utvikling fra GT i de nærmeste årene og mulighetene for et samarbeid med spesielt Cannondale på utvikling av karbonrammer vil kunne bære frukter relativt fort.

Neste års nye Zaskar er blant de første modellene som lanseres som henter inspirasjon fra GTs rike historie, men som likevel skal være med på å ta merket fremover.

Nye farger

Igjen er det nye farger som vekker mest oppsikt ved første øyekast. Men GT lover at deres nye Zaskar karbonramme både er blitt vesentlig lettere og stivere. Ikke bare har GT kommet med rammen i en lekker, nærmest alu-lignende finish, men det har også hentet opp den blå metallic-fargen som var så heit på slutten av nittitallet. Utover fargene kommer nye Zaskar med konisk styrerør og post-mount feste for bakbremsen. Dette har i tillegg små stål-innlegg som kan byttes hvis man er så uheldig/klønete å dra i stykker gjengene.

Større hjul

GT er et amerikansk firma og har sitt utspring fra stranda i California. Hva er mer naturlig da enn å lansere en rekke sykler med store, 29er-hjul. Zaskar 29er har en stilig karbonramme og en robust, men rittvennlig utstyrspakke for øvrig.

Vi fikk ikke prøvd noen av de nye Zaskar-syklene under lanseringen da de syklene GT hadde tilgjengelig kun var foto-prøver som ikke var egnet til real testing. Vi satser på å komme tilbake med testomtale ved en senere anledning.